Düzce Belediye Başkanı ve 65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü “Yapılan değerlendirmeler sonucunda, belediyemiz tüzel kişiliğine ait varlık ve kaynakları “Etkin ve verimli kullanılması”, “giderlerde tasarruf sağlanması” halkımıza sunulan “hizmetlerin nitelik ve nicelik olarak kalitesinin attırılması” amacı bazı kararlar aldık.” ifadelerini kullandı.

“Başkan ve yardımcılarının onayı olmadan hiçbir harcama yapılmayacak”

Düzce Belediyesi’nin 3 yıllık gelir gider bütçe dengesini oluşturmak için çeşitli kararlar aldıklarını söyleyen Özlü, başkan ve başkan yardımcılarının onayı olmadan hiçbir harcama yapılmayacağını söyledi.

Zorunlu olmadıkça fazla mesai yaptırılmayacak

Mali Disiplin Tedbirleri hakkında bilgi veren Özlü “Her türlü ihtiyaçların karşılanmasında ihaleye çıkılmadan ya da satın alma işlemi yapılmadan önce mevcut imkânlar sonuna kadar kullanılacak.  İş yükü-iş gücü analizi yapılarak ihtiyaca göre birimler arası personel kaydırması yapılacak. Hizmetlerin mesai saatleri içerisinde görülmesi sağlanacak ve zorunlu olmadıkça fazla mesai yaptırılmayacak.” dedi.

YEYPAŞ ve İNTAŞ daha profesyonel yönetilecek

Havuz sisteminin devam edeceğini, YEYPAŞ ve İNTAŞ’ın daha profesyonel şekilde yönetileceğini söyleyen Özlü, “Tüm araçlarda havuz sistemine geçilecek. Açığa çıkan araçlar iade edilecek. Bakım onarım masrafı yüksek olan araçlar tespit edilerek satılacak ve envanterden düşürülecek.
Belediyenin mülkiyetinde bulunan gayrimenkuller tespit edilerek bunların envanteri çıkarılacak ve değerlendirilecek.  Belediyemizin sahip olduğu emlak envanteri içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca kullanılan gayrimenkullerin Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı’na olan borçlarımıza karşılık takası yapılarak borçların azaltılması sağlanacak.

Su ve emlak vergilerinin kredi kartı ile ödenmesi sağlanacak

Belediyenin su ve vergi alacakları en yüksekten aşağıya doğru tahsil edilme yoluna gidilecek. Su ve emlak vergilerinin kredi kartı ile taksitlendirilerek ödenmesi imkanı sağlanacak.

Bu yıl Ramazan eğlenceleri düzenlenmeyecek, aşevi belediye tarafından işletilecek

Otobüslerin gelir gider analizi yapılacak ve verimlilik arttırıcı önlemler alınacak. Bu yıl Ramazan eğlenceleri düzenlenmeyecek, mevcut aşevi belediye başkanlığı tarafından işletilecek.

5 yıllık imar programında yer almayan herhangi bir kamulaştırma işlemi yapılmayacak

Kamulaştırma işlemleri asgari seviyeye indirilecek ve 5 yıllık imar programında yer almayan herhangi bir kamulaştırma işlemi yapılmayacak. Belediye şirketlerimiz olan YEYPAŞ ve İNTAŞ gelir getirecek şekilde yönetimsel ve işlevsel olarak yeniden yapılandırılacak ve profesyonel bir yönetim yapısına kavuşturulacak.”  ifadelerini kullandı.

“Başarı hikayesi yazacağız”

Özlü, Mali Disiplin Tedbirleri’ne belediyenin tüm birimlerinin uyacağını ve hiçbir şekilde esneme olmayacağının altını çizerek “Düzce Belediyesi’ni hep birlikte ayağa kaldırarak, başarı hikayesi yazacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER