Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü Düzce Üniversitesi’nde eğitim gören Ruandalı öğrenciler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.
Kendi ülkelerine özgü yöresel yemeklerini yapan Ruandalı öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı davet ederek akşam yemeğini birlikte yediler. Ülkelerinden binlerce kilometre uzakta eğitim gören öğrenciler, yaptığı sosyal etkinliklerle kendi kültürlerini yaşama fırsatı buluyor.
Yemekte konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Bizleri kültürünüzle tanıştırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Biz sizlerden çok şey öğrendik. Mesela mutfak kültürümüzün benzediğini, sadece pişirme şeklinde farklılıklar olduğunu ve sizin yemeklerinizi çok pişmiş ve kavrulmuş olarak sevdiğinizi öğrendik. Zaman geçtikçe sizin de bizim kültürümüze alışacağınızı düşünüyorum.” dedi.



Ruandalı öğrencilere hitaben, “Sizler bizim çocuklarımız gibisiniz.” ifadesini kullanan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Sizler eğitiminizi tamamlayıp buradan ayrıldığınızda ve dünyanın farklı bir yerinde bir Türk gördüğünüzde hemen dikkatinizi çekecek ve onunla konuşmak isteyeceksiniz. Aynı heyecanı bizler de Ruandalı birisini gördüğümüzde yaşayacağız. Sizler bizim çocuğumuz gibi oldunuz, ümit ediyorum ki burada mutlusunuzdur. Sizin için ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazırız. ‘’diyerek konuşmasını sonlandırdı.