Ağa Mahallesi’nde yaşayan Rezan Çınar oğlu Seymen Muhammed’in eğitim masraflarını karşılayabilmek için yetkililerden yardım isterken, küçük yaşta evlilik sebebiyle ceza aldığını belirten Serkan Tok ise işledi suç yüzünden iş bulamamaktan şikayetçi. Öncü Haber mikrofonuna konuşan Çınar ailesi ve Serkan Tok kendilerine uzanacak yardım elinin beklediklerini söylediler.  
 
“Kalacak bir evimde yok”
Cezaevinden çıktığından beri iş bulamadığını belirten Serkan Tok şunları söyledi: “2013’den beri cezaevindeydim. Bir yıl oldu cezaevinden çıkalı ama bir türlü iş bulamadım. İki defa İş-Kur’a başvurdum ama bir sonuç alamadım. Ben küçük yaşta evlilikten cezaevine girdim. Hiçbir şikayet yoktu ama ben ceza aldım. Ben eşimle annesinden babasından isteyerek, izin alarak evlendim. Ben eşim ile severek evlendim. O zamanlar gençtim bilmiyordum küçük yaşta evliliğin yasak olduğunu. Bilseydim böyle bir şey yapmazdım. Şuanda bir çocuğum var. Cezaevine girdikten sonra eşimden ayrıldım. Şuan iş arıyorum fakat hiçbir iş bulamıyorum bunun sebebi de erken evlilikten ceza almış olmam. Bir atım vardı oda öldü. Atım ölünce yapacak bir işimde kalmadı. Artık tamamen işsizim. Kalacak bir evimde yok abimlerin evinde kalıyorum. Şuan her yerde iş arıyorum ne iş olursa yaparım ama ceza aldığım için kimse bana iş vermiyor. Ben adam öldürmedim, hırsızlık yapmadım sadece sevdim ve evlendim. Bir çok yere başvurdum ama bu küçük yaşta evlilikten ceza aldığım için beni işe almıyorlar. Bizim yaptığımızı diğer büyük  suçlarla bir görülüyor o yüzden bizi hiçbir yere almıyorlar. Ben sadece büyüklerimden yardım istiyorum. Maddi bir yardım değil bana iş bulsunlar yeter ben alnımın teri ile çalışmaya hazırım.”
 



“Çocuğum okusun istiyorum”
Maddi durumunun oğlunu okutmaya imkan vermediğini belirten Rezan Çınar şöyle konuştu: “Maddi durumum yok. Kocam vefat etti. Çocuğumun okumasını istiyorum ama okutamıyorum. Evladımın kitaplarını alamıyorum. Çok zor durumdayız. Bize yardım edilmesini istiyoruz. Ben kendim için istemiyorum sadece çocuğumun okumasını istiyorum. Yetkililer bize yardım eli uzatsınlar.”
 



“Belediye Başkanımızdan ve Valimizden yardım bekliyorum”
Okuluna devam etmek için Vali ve Belediye Başkanından yardım bekleyen Seymen Muhammed şunları söyledi: “Ben okumak istiyorum ama maddi imkanlarımız olmadığı için okuyamıyorum. Kitaplarımı alamıyorum. Çalışmak istedim fakat yaşım küçük olduğu için beni çalıştırmıyorlar. Belediye Başkanımız, Düzce Valimizden yardım istiyoruz. Ben okumak istiyorum lütfen bize yardım eli uzatsınlar.”