AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Akçakoca’nın Esmahanım Köyü’nde yaşanan sel afetinde kaybolan 7 vatandaşın bulunması için yürütülen ve 12 gün süren arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Keşir, yaptığı yazılı açıklamada, 17-18 Temmuz tarihlerinde Düzce’nin Akçakoca ve Cumayeri ilçelerini etkileyen sel, su baskını ve heyelanda maddi-manevi büyük kayıplar yaşandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“İlk günden, ilk andan itibaren mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması, kayıp olan vatandaşlarımızın aranması çalışmaları büyük bir titizlikle yürütüldü.  Kaybettiğimiz yedi canın acısı hala yüreğimizde... Arama kurtarma çalışmalarına var gücüyle çalışan, en son Kağan evladımız ile birlikte tüm kayıplarımızı titiz, özverili bir çalışma ile bulan arama kurtarma ekipleri, bu Aziz Milletin yüce gönüllülüğünü de temsil ettiler. Bizzat gelerek destek veren İçişleri Bakanlığı, Enerji, Tarım ve Ormancılık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlarımız ve ekiplerine, AFAD, Jandarma ve Emniyet Teşkilatı, Genel Kurmay Başkanlığı, Düzce Valiliği, Düzce Belediye Başkanlığı, başta olmak üzere tüm bakanlıklar, kamu kurumları yetkililerine, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlıklarına ve il özel idarelerine, özel sektör firmalarına, AKUT, İHH, Kızılay başta olmak üzere arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm STK ve gönüllülerine, yürekten teşekkür ederim. İlgili kurum ve kuruluşların tüm yönetici ve personelinin her birini, Düzceliler asla unutmayacak! Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın...”

Haber: C. ÜSTÜNER