AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, gündemdeki konulara ilişkin Öncü Haber’e özel değerlendirmelerde bulundu.

Düzce’de 208 vaka var, 3 kişi yoğun bakımda

İlk olarak koronavirüs salgınında Düzce’deki son durumu aktaran Başkan Keskin şunları belirtti: “Şuanda Düzce’de 2 bin 245 adet test yapılmış vaziyette. 208 pozitif vaka var. 26 kişi serviste tedavi sürecinde. 3 kişi yoğun bakımda. Entübe hastamız yok, 89 kişi ise pozitif olup evde karantina altında. 83 kişi iyileşti, 7 kişi ise vefat etti. Bu verilere göre Düzce’de virüsün artış hikayesi çok önemli. Ben buradan Düzceli vatandaşlarıma sesleniyorum.  Virüs o kadar basit yollardan o kadar dikkatsizlikten bulaşıyor ki bakın özellikle cenazelere gidenler gelenler. Şehir dışına cenazeye gidenler veya virüsten tedavi olmuş kişiye geçmiş olsun ziyaretine gidenlere bulaşmış. Diğer taraftan bazı insanlar akrabalarına iftar daveti vermiş. Allah rızası için lütfen evde kalın ve sosyal izolasyonunuzu koruyun.   Çok hızlı yayılıyor bu virüs. Önceki günlerde iki üç gün hiç vaka görülmüyordu Düzce’de. Bazen 7,9 10 vaka olduğu da oldu.”

“İşi olmayan vatandaşlar dışarıda dolaşmasın”

“Vaka sayısını Düzce bazında indirmemiz lazım.” diyen Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “Biliyorum evlerde sıkıldınız ama biraz daha sabır. Tedbirlere dikkat etmezsek bu iş daha da uzayacak. İşi olmayan vatandaşlar dışarıda dolaşmasın. İşi olanların sosyal mesafeyi koruyarak işlerini halletmesi gerekir. Burada muhtarlara büyük iş düşüyor. Mahallelerinde köylerinde pozitif vaka olanları bildirme konusunda büyük iş düşüyor. Hayat normale dönecek inşallah bu böyle gitmeyecek. Cumhurbaşkanımızın da hedef gösterdiği gibi ramazandan sonra iki bayram yaşayacağız inşallah. Önümüzdeki günlerde hayat normale dönecek ama vatandaşlarımızın şuan ki tedbirleri gevşetmemesi lazım.  Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın önderliğinde şuan da dünyada örnek teşkil ediyoruz.”

“Düzce’de ise 8 bin 332 kişiye bin TL yardım yapıldı”

Düzce devlet tarafından yapılan yardımlar ile ilgili konuşan Keskin şunları aktardı: “Biliyorsunuz nakit yardımında 3. faz dönemi başladı. Müracaatlar alınıyor. Her faz ayrı ayrı kategoriler çerçevesinde gerçekleşiyor. 3 faz ödemlerinde işi olup çalışamayan vatandaşlara yardım ediliyor. Bu yardımlar e-devlet üzerinden sosyal yardımlaşmaya düşüyor. Ödemeler ise evlere getiriliyor. Düzce’de ise 8 bin 332 kişiye bin TL yardım yapıldı. Sosyal yardımlaşmaya gelen toplam çağrı 20 bin 285 civarı. Bu çağrılara Vefa grupları cevap verdi. 1158 kişi nakdi yardım aldı. 1700 kişi gıda yardımı aldı.”

“Düzce Belediyesi esnafa 30 milyona yakın borç ödedi”

Düzce Belediyesi’nin pandemi sürecinde yaptığı çalışmalar ile ilgi bilgiler aktaran Keskin şunları söyledi: “Ücretsiz maske konusunda da Düzceli vatandaşlara mesajlar geldi. Bu şifreleri göstererek eczanelerden ücretsiz maske temin edebilirler. Muhtarlara da bu maskeler dağıtılıyor. Onlar da halka dağıtıyor. Düzce Belediyesi maske üretmeye devam ediyor. Bu pandemi sürecinde belediye olarak 3 konuya çok ciddi ağırlık verildi. Belediyemiz tüm toplu kullanımı alanlarını ilaçladı. Ardından gelen maske taleplerini karşılamak için belediyemiz maske üretmeye başladı. Günlük 1200 üretimden şuan da 10 bin üretime kadar yükseldi. Gaziantepli bir firma ile anlaşma yapıldı ve iki buçuk milyon maske üretimi yapılacak. İlk etapta bir milyon maske üretilecek.  Tüm alt yapı çalışması tamamladı.  Bende yereldeki tekstil firmalarını buradan teşekkür ediyorum destek olanlara. Belediyemizin yapmış olduğu üçüncü önemli konu ise hiçbir esnafa borç bırakmamak. Tüm borçlar ödendi. 30 milyona yakın bir borç ödenmiş durumda.  Belediyenin kamu kurumlarına bankalara borcu olabilir ama hiçbir esnafa borcu kalmayacak.  Özellikle bu salgın döneminde bu esnafa ödeme yapması gerçekten bir can suyu oldu. Çünkü yakın zamana kadar biz esnaf borcunu sıfırlayan bir belediye görmemiştik. Belediye bu borçları ödüyor ama belediyemizin borcu artmıyor bu çok önemli bir şey.”

Yeni itfaiye binası eski otogarın yerine yapılacak

Düzce Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konular ile ilgili konuşan Keskin şunları söyledi: “Meclis gündeminde arsa satışları vardı fakat bu pandemi döneminde Düzce Belediye Meclisi sadece pandemi ile ilgili konularda toplanabiliyor. İnşallah bu konu 3 ay sonra gündeme gelecek. Bu arsaların hangi arsa olduğunu bilmiyoruz ama Düzce’de itfaiye için ulaşımı en rahat olabilecek bir yer arandı ve Düzce eski şehirler arası otogarı olarak belirlendi. Oraya çağdaş bir itfaiye binası yapılacak. İtfaiye oraya taşınacak. Oraya binayı yapmak içinde mevcut itfaiye binasının satışı yapılabilir. Ama bunun kararı üç ay sonra verilecek. Tabii bunun kararını belediye meclis üyeleri verecek. Olay bu. Düzce’nin merkezi olarak belirlenen yere itfaiye binamızı yapacağız inşallah.”