AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Öncü Medya Grubu Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs Salgını nedeniyle hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Keskin, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesine yapılacak personel alımlarının büyük bir şeffaflık içinde, noter huzurunda yapılacak kura ile belirleneceğini kaydetti. 

Keskin, “Gerçekten de tüm dünyayı saran ve ülke olarak etkin mücadele ettiğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bakanlarımızın can siparane çalıştığı bir salgınla karşı karşıyayız. Bunu Türkiye olarak en az hasarla atlatmak için hem Cumhurbaşkanımız, hem de Bakanlarımız büyük bir mücadele içinde, büyük bir şeffaflık içinde. Devletimiz bu salgına karşı hem halkımızın sağlığı hem de bu hastalığın getirdiği ekonomik olarak vatandaşa yansımasında bir takım önlemler alıyor” dedi.  

“TEDBİRLER ALINMAYA DEVAM EDİYOR”

“Tabi ki, hayat bir şekilde devam ediyor” diyen Keskin,  “Devletimiz insanlara bu hayatın akışında karşılaştıkları zorlukları en aza çekmek için devletimiz uğraşlar veriyor. Bu konuda, bu salgınla ilgili mücadelenin içinde bulunan Sağlık Çalışanlarımıza, devletin tüm kurumlarında seferber olan memur arkadaşlarımıza, çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu mücadele topyekûn sürdürebileceğimiz bir mücadeledir. Sonuçta adım adım önümüze çıkan zorlukları, gördüğümüz zorlukları bir an önce sonuca ulaştırıp, sonucunu göre göre aldığımız tedbirlerle yaşadığımız bir süreçten geçiyoruz. Her şey düşünülüyor, tüm tedbirler alınmaya çalışılıyor. Fakat bu salgının boyutlarını adım adım tedbirler alınıyor” şeklinde konuştu.

“DÜZCE’DE POZİTİF ÇIKAN HASTALARIMIZ VAR!”

Düzce’de koronavirüsü vakası olduğunu ifade eden Keskin, “Düzce’de de pozitif çıkan hastalarımız var. Bunların hikayeleri araştırılıyor. Yani yurt dışı geçmişleri var mı, yok mu, aileleri ne durumda bunlar büyük bir özveri ile araştırılıyor. Sonuçta bizler bu salgını dışarıya yaymada geçiştirebilirsek bu bizim için yapabileceğimiz en önemli iş” diye konuştu.

“EKONOMİK TEDBİRLER ALINDI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik paketi de değerlendiren Keskin, “Hem Kamu kurumunda çalışanlarımızın hayatın tüm kademelerinde çalışanlarımızı ilgilendiren ekonomik tedbirler alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu tedbirleri kısaca vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Bir kere Maliyeye KDV ödemeleri ve beyanname vermeleri ertelendi. Belediyelerimizin 3 aylık vergi kesintileri yapılmayacak. Salgınla mücadelede bu belediyelerimiz için çok önemli. Konaklama Vergisi Kasım ayına kadar uygulanmayacak. İç hava taşımacılığında KDV oranı yüzde 1’ e indirildi. Nakit akışı bozulan firmalara gerekli ilave finansman desteği verilecek. Bu zaten bankalar tarafından her gün açıklanıyor. İşe devam kredi desteği verilecek” ifadelerini kullandı.

“ESNAFLARIMIZ DESTEKLENECEK”

Kamu Bankaları tarafından esnafa verilecek krediler ile ilgili de bilgi veren Keskin, “Esnaflarımıza kamu bankaları tarafından 25 Bin TL’lik 3 ay ödemesiz, 36 ay vadeli kredi sağlanacak. Bunun dışında 25 Bin TL tutarında ki 25 Bin TL’lik esnaf kart dediğimiz kartlardan verilecek. Biliyorsunuz burada bir Esnaf Kefalet Kooperatifimiz var, bir de Halk Bankası var. Eğer limitleri uygunsa Esnaf Kefalet Kooperatifi zaten Bağ-Kur Borcuna, vergi borcuna bakılmaksızın tüm imkanlardan yararlandırıyor. Esnaf Kefaletle işi olmayan esnaflarımız için de direk zaten Halk Bankası da direk devreye giriyor. Aynı faiz oranları ile 25 bin TL’lik kredi ve kredi kartı desteğini veriyor. Daha büyük ölçekteki işletmeler için de yıllık cirosu baz alınarak çeşitli miktarlarda yıllık yüzde 7 buçuk faizli daha büyük kredi sağlanıyor” ifadelerine yer verdi.

“SAĞLIK KADROSUNA ALINACAK KİŞİLER KURA ÇEKİMİ İLE BELİRLENECEK”

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesine alınacak sağlık personellerinin noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirleneceğini dile getiren Keskin, “Sağlık çalışanlarından gerçek Allah Razı olsun. Can siparane çalışıyorlar. Hükümetimizde sağlık çalışanlarının performans ödemelerini 3 ay boyunca en üst tavandan yapılacağı açıklandı. 32 bin yeni sağlık personeli istihdam edilecek. Bu hem Üniversite Hastanesinde, hem de Devlet Hastanesinde bu süre takip ediliyor. Üniversite Hastanesinde başvurular alındı. Herkes bundan emin olsun, bu personel alımları noter huzurunda yapılıyor. Bir yere başvurduğunuz zaman, noter huzurunda kime kura çıktıysa, gerçekten bunlar alınıyor. Bununla ilgili de kimsenin aklında bir tereddüt olmasın” dedi.