Düzce Belediyesi, tartışma konusu olan kafe ve restoran işletmecilerinin sundurmayla alanı dışına çıkması ile ilgili işletme sahiplerine gönderdiği tebligatların süresini 31 Ocak tarihine kadar uzattığını duyurdu.
 
 
KESKİN İLK KEZ ÖNCÜ TV’DE AÇIKLAMIŞTI
AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in ilk kez “Kitabın Ortasından” programında açıkladığı ve ardından belediyenin harekete geçerek kafe sahiplerine gönderdiği tebligatın süresi 31 Ocak tarihine kadar uzatıldı. “Kitabın Ortasından” programında bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keskin “Şuanda yapılan iş yarın bir gün şikâyet esnasında esnafa ceza gelmesin diye yapılıyor. Ruhsat alanlar, müracaat edenler bunların kayıtları olanların hiçbir sıkıntısı yok zaten. Şuanda belediyede kafeteryası olan, dükkânı olan, marketi olan bunların sundurmalarıyla alakalı çok büyük bir eksiklik var. Neyin ne kadar nerede olduğu belli değil. 150 metrekare dükkân kiralıyorsunuz, sundurma ile 500 metrekare yer işgal ediyorsunuz. Bunun bilgisi belediyede yok. Belediye olan-olmayan, alan-almayan herkese tebligat gönderiyor” diye konuşmuştu.


Düzce Belediyesi tebligatlara ilişkin istenen belgelerin 31 Ocak tarihine kadar ulaştırılması yönünde bir duyuru yayımlayarak şunları açıkladı: “İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından ilk olarak 20.11.2019 tarihinde giriş saçağı kullanan kafeterya ve restoran işletmecilerine gönderilen tebligatlar için süre 31.01.2020 tarihine kadar uzatılmış olup, istenilen evrakların bu tarihe kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Evrakların hazırlanmış kısmı daha sonra tamamlanmak koşulu ile teslim alınmaktadır. Daha önce izin almış işletmelerin, izin aldıkları tarihi belirterek, aldıkları kararı bir dilekçe ile sunmaları, Yapı Kayıt Belgesi alan işletmelerin de Yapı Kayıt Belgelerini bir dilekçe ile sunmaları gerekmektedir.”