Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen yeni yol açma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Muhtelif mahallelerde aynı anda yürütülen yeni yol açma çalışmaları kapsamında araç ve yaya trafiğinin de alternatif güzergahlara yönlendirilmesi konusunda büyük önem taşıyan yeni yollarda sıra altyapı döşeme işlemine geldi.

İçme suyu hattı çekme işlemi başladı

Şıralık Mahallesi'nde yapılan yeni yol açma çalışmalarının ardından Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün altyapı programına alınan yeni yolun 375 metresine içme suyu hattı çekme işlemi başladı. Yeni hattın 90 metreküplük boru olarak döşeneceğini aktaran yetkililer çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını önemle vurguladı. Yeni açılan yollarda altyapı eksiklerinin giderilmesi ile birlikte sert zemin düzenlemesi ve asfaltlama çalışmalarının da yakın zamanda başlaması planlanıyor.

Kış ayları öncesi haşereye geçit yok

Öte yandan Düzce Belediyesi sivri sinek, kara sinek ve Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri, sonbahar-kış sezonu öncesi 56 mahallede ve 11 mücavir alanda bulunan  bin 153 ahır ile 2 bin 17 foseptik çukurunu ilaçlıyor. 2 hafta önce başlanan ilaçlama çalışması kapsamında haşerelerin kış dönemi larva aşamasında uyumasını engellemek amacıyla yapılan ilaçlama sayesinde gelecek yaz döneminde kara sinek ve Amerikan Beyaz Kelebeği durdurulacak.

Konu hakkında bilgilendirme yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama işleminin sivri sinek ergin ve larvaları için de sürdürüldüğünü belirterek, "Şehir merkezinde bulunan rögar, menfez ve mazgallarda sivri sinek ergin ve larva ilaçlamaları da gündüz ve gece ekiplerinin ilaçlaması ile devam edecektir. Çalışma yapılan bölgelerde Amerikan Beyaz Kelebeği larvası kontrolü yapılıp, eğer mevcut ise ilaçlama yapılmaya devam edilmektedir." denildi.