Ramazan Ayı boyunca Düzce’de ramazan kolisi, kıyafet yardımı ve kan bağışı kampanyası düzenleyen Kızılay Düzce Şubesi destek veren bağışçılarıyla binlerce insana ulaştı. Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın kısa zaman içerisinde hizmet binasını taşıyacak olan Kızılay Şubesi hakkında da açıklamalarda bulundu. 
Ramazan Bayramı’nda belirli bir yardım hedefleri olduğunu belirten Kızılay Şube Müdürü Halil Aydın şunları söyledi:

 ‘Hedeflerimizi gerçekleştirdik’

“Bu çerçevede biz Düzce’ye de verilmiş hedefler vardı. Biz de bu hedefleri gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde biz 3 bin aileye gıda yardımında bulunduk. Yine en az bin aileye de kıyafet yardımında bulunmayı hedefliyorduk. Bunu gerçekleştirdik. Hem sosyal yardımlaşma hem de belediyemizle birlikte ortak bir proje yürüttük. Birebir bütün ailelere tek tek ulaşabilmeyi hedefliyorduk. Bu şekilde de oldu toplu olarak verilmedi.”

Düzce’de yapılan yardımlara ilişkin bilgiler veren Aydın konuşmasına şöyle devam etti:

‘Ramazan Ayı’nda 12 bin kişiye ulaştık’

“Düzce’de biz Kızılay olarak gıda ve erzakla birlikte kıyafet yardımı olarak 12 bin kişiye dokunduk diyebilirim bu Ramazan Ayı içerisinde. Yine Ramazan Ayı içerisinde her ayın 15’ini Dünya Yetimler Günü olarak anıyoruz. Yetimhane ziyaretlerimiz gerçekleşti. Kadir Gecesi’nde yaklaşık 1 bin kişiye tatlı ikramında bulunduk.”

Bağışçılar ve ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü görevi gördüklerini söyleyen Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:



‘Kan tedariki sırasında herhangi bir sıkıntı yaşamadık’


“Ramazan ayı içerisinde toplamda bağışçılarımızdan gelen fitre ve zekatlarımız ve fidyelerimizle birlikte insanlara birebir temas edip dokunduğumuzu onları bir nebze olsun yardımlarımızın ulaştığını söyleyebiliriz. Bizim Kızılay olarak görevimiz bağışçılar ve ihtiyaç sahipleri arasında bağlantı kurmak. Bu görev çerçevesinde gelen bağışları insanlarımıza ulaştırdık. Ramazan Ayı boyunca kan bağışlarımız da çok iyiydi. Önceki senelere bakarsak kan bağış oranı Ramazan Ayı’nda düşerken bu sene daha da çoğaldı. Bu sebeple kan tedariki sırasında herhangi bir sıkıntı yaşamadık.”

Bir süre önce kuruma kazandırdıkları D-655 karayolu üzerindeki binayı hizmet binası olarak kullanmak istediklerini de belirten Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın, süreç hakkında şu bilgileri verdi:

‘İhale sonrasında yeni hizmet binasında olacağız’

“Bizim kendi hizmet binası olarak kullanmayı arzuladığımız bir kısmı var. Bu noktada biz market ve düğün salonuyla ilgili bir ihale süreci başlattı genel merkezimiz. Birinci ihalesi yapılmıştı. Birinci ihalede katılımcılar oldu ancak belli şartları sağlayamadığı için ikinci ihalenin yapılması durumu söz konusu oldu. 13 Haziran’da ikinci ihale yapılacak genel merkezimiz tarafından. 2. İhale sürecinden sonra biz kan merkezini Sağlık Bakanlığı’nın da onay vermesi halinde onunla ilgili çalışmalarda devam ediyor. Taleplerimiz bakanlığa ulaştı. Bakanlıktan bir ön inceleme yapıldı. Asıl incelemenin sonunda verilecek olan onayla kan merkezinin taşıması ve daha sonra bizim kendi hizmet binamızın taşınmasıyla ilgili süreci yapacağız.”

Düzce Kızılay Şube Müdürü Halil Aydın son olarak ”Bu süreç içerisinde biz Kızılay’a destek veren bağışçılarımız, az çok demeden teveccüh gösterdiler. Fitreleriyle, zekatlarıyla ve diğer yardımlarıyla bizlere güç verdiler, kuvvet verdiler. Hepsinden Allah razı olsun diyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de aynı güven aynı çalışma aşkı ve şevkiyle biz onların yanında olacağız. Onlar bizim yanımızda olacak.” diyerek konuşmasına son verdi.  


Haber: H. DURNA