Afetzedelerin yaralarını sarmak için canla başla çalışan ekipler ve gönüllüler tarafından afetin vurduğu bölgelerde sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Ayrıca sokak köpekleri için, battaniye ve ilaç dağıtımı da gerçekleşti. Bölgede çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’da bölgedeki çalışmalara eşlik etti.



Afetin meydana geldiği ilk günden itibaren sahada çalışmalarına devam eden Kızılay afet ekipleri, şubeleri ve temsilcilikleri sel mağduru vatandaşlara yönelik yardımlarını hız kesmeden devam ettiriyor. Ayrıca Kızılay Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık sel bölgesindeki selzedelere yönelik yemek dağıtımına da eşlik etti. Kızılay ekipleri tarafından sel bölgelerinde 1500 kişilik öğlen ve akşam sıcak yemek dağıtımı yapılmaya devam ediyor.



DÜHAK seferber oldu


Düzce Hayvanları ve Hayvan Haklarını Koruma Derneği de Akçakoca'da yaşanan selden dolayı açlık çeken canların imdadına yetişti.

Bir duyarlı davranışta Düzce Hayvanları ve Hayvan Haklarını Koruma Derneğinden geldi.

Selden etkilenen sokak köpekleri için mama, battaniye ve ilaç dağıtıldı.



'Hayvanlara karşı duyarlı ve bilinçli olmasını talep ediyoruz'

Dernek üyeleri kendi imkanlarıyla ulaşabildikleri bölgelerde yaşayan canlar için gerekli çalışmaları yaparken, kapalı köy yollarında ulaşamadıkları noktalardaki sokak köpekleri için AFAD görevlilerine 500 kilo mama verdiler. DÜHAK Derneği yönetim kurulundan gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sel felaketlerinde unutulmaması gereken bir konuda hayvanlardır. Felakette sokak hayvanı başta olmak üzere çok sayıda inek, at vb. gibi hayvan hayatını kaybetmiştir. Hayvanları bu tür afetlerde korumak ve gözetmek vicdanı bir sorumluluktur. Yetkililerden ve halkımızdan bu süreçte hayvanlara karşı duyarlı ve bilinçli olmasını talep ediyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun diliyor yaraların ivedilikle giderilmesini umuyoruz."

Haber: H. DURNA