Bu yıl 11 ayın sultanı Ramazan ayı, koronavirüs salgını nedeniyle buruk kutlanıyor. Sosyal yardımlaşmanın ön plana çıktığı Ramazan ayında, bu yıl salgın nedeniyle cemaat ile toplu kılınan Teravih namazı ve toplu iftar programları iptal edilmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip (Covid -19) salgını nedeniyle aldığı tedbirler kapsamında 65 yaş ve üstü yaşlılar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bu nedenle özellikle evlerinde yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü yaşlılar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara, Kızılay Düzce Şubesi sıcak yemek ve pide yardımında bulunmaya devam ediyor.

Kızılay Düzce Şubesi ekipleri merkez mahaller ve köylerde tespit edilen ve yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü yaşlı vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara iftar saatinden önce sıcak yemek ve Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide yardımı yapıyor.

Sıcak yemek ve pideler, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine kadar götürülürken, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, yardımların Ramazan ayı boyunca her gün düzenli olarak yapılacağını söyledi.