Deredeki kirlilik mercek altına alındı

Mahalle sakinlerini endişelendiği balık ölümleri ile ilgili haberimizin Öncü Haber internet sitesinde yer almasının ardından başlatılan denetimler, Düzce Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.



Öte yandan bizzat olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, gezdikleri hat boyunca balık ölümüne rastlamadıklarını ve yaşanan balık ölümlerinin sığ sularda hava sıcaklığına bağlı ortaya çıkabilecek yetersiz oksijen nedeniyle de olabileceğini açıkladı.  



İl müdüründen Öncü Haber’e özel açıklama


Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman önderliğinde kalabalık bir ekip tarafından yapılan fabrika denetimlerinde D-100 Karayolu üzerinde faaliyet gösteren fabrikalar mercek altına alındı. 



Fabrika yetkililerinden bilgi alınan denetimlerle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, Öncü Haber mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Derede görülen kirlilikle ilgili kendilerine gelen ihbar üzerine Düzce Belediyesi ile birlikte harekete geçtiklerini ve kirliliğin kaynağını bulmak üzere denetimlere başlandığını kaydeden Kartal, Gümüşpınar’da belediyeye ait kanalizasyon bacasının tıkalı olduğunu tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi:

‘Gümüşpınar’da Düzce Belediyesi’ne ait kanalizasyon bacasının tıkandığını ve taştığını tespit ettik. Hem bu taşan sudan hem de dereden su numunelerini aldık. Bu numuneler akredite laboravutarına gönderilecek. Ve her ikisinden de aynı sonuç gelirse kirliliğin sorumlusunu bulmuş olacağız.’



‘Konunun takipçisi olacağız’


Yaptıkları incelemelerde geçilen hat boyunca bizzat ölü balık görmediklerini aktaran Kartal, suyun içinde ciddi oranda partikül maddeye rastlanmadığını ve Düzce belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince yapılacak kanal açma çalışması sonrası suyun renginin normale döneceğini söyledi. Sürecin takipçisi olacaklarının altını çizen Kartal şöyle konuştu:

‘Derede temizleme çalışmalarımız devam edecek. Zaten kanal açma işlemi bittiğinde akşam saatlerinde suyun renginde değişme olacaktır diye düşünüyoruz.’  



Haber: S. AYAN