Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan ve İmran Aktepe'nin yürütücülüğünde önemli çalışmalara imza atan Konuralp Tarihi Alan Yönetim Ofisi üyeleri başta bölgenin ve Düzce ilinin ulusal ve uluslar arası turizme kazandırılması konusunda önemli bir adım daha attı. Tarihi bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalar kapsamında bölgenin meşhur lezzetleri düzenlenen toplantı ile hem protokol üyelerine hem de vatandaşlara tanıtıldı.



Konuralp Ek Hizmet binasında düzenlenen toplantıya Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Gösterişli, Celal Kasapoğlu, Dr. Cengiz Tuncer, Konuralp Tarihi Alan Yönetim Ofisi üyeleri,  'Konuralp Mutfağı'ndan 81 Lezzet' projesinin mimarı İmran Aktepe, davetliler ve vatandaşlar katıldı.



Yemekler hakkında bilgilerin de aktarıldığı toplantı sonunda Başkan Özlü ve davetliler sunulan yemeklerin tek tek tadına baktı.


 
"Turizmi mutfağımızla cezbedeğiz"

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Başkan Özlü, yerel lezzetlerin önce Düzce'de yaşayan vatandaşlara sunulacağını belirterek, "Konuralp ile Düzce genelinin turizme kazandırılması konusunda ilk somut adımı attık. Yerel lezzetlerimizi bir arada görüyor ve tadıyoruz. Şimdi belediyemiz sorumluluğunda olan sosyal tesislerimizde bu lezzetleri herkese ulaştıracağız. Önce vatandaşlarımızı yemeklerdeki zenginliğimizle tanıştıracağız. Giderek bu çalışmamız daha geniş alanlara yayılacak. Turizmi mutfağımızla cezbedeğiz. Doğal güzellikler bir yana artık Konuralp pilavı için, Haluj yemek için, Kara Lahana dolması için Düzce tercih edilecek." ifadelerini kullandı.



"Konuralp'in kadınları, hünerlerini sergiledi"

Konuralpli kadınların el birliği ile yöresel lezzetleri hazırlaması adına hayata geçirilen projeye öncülük eden Ümran Aktepe ise Önce Haber'e özel yaptığı açıklamada, "Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü, Düzce'ye gelen ziyaretçilere Düzce'ye özgü yemeklerin tattırılması ve bunun için Konuralp'te bir çalışma yapılmasını istedi. Bu doğrultuda Konuralpli kadınlarımızdan destek istedim. Hiçbiri beni kırmadı ve imece usulü 81 çeşit yöresel yemek yapıldı. Konuralp en eski yerleşim yeri olduğu için en eski yemeklerini yaptık. Konuralp'in kadınları, hünerlerini sergiledi. Konuralpli kadınlar, bayram öncesi 81 çeşit yemek ile kültürlerini ve ellerinin lezzetlerini yemek şöleninde göstererek, Düzce'nin mutfağındaki yerlerini kanıtladı." dedi.



İşte 81 lezzeti hazırlayan Konuralpli kadınlar:

Zeliha Aykut: Yufka Tatlısı Oturtma
Gönül Özçelik: Mamursa, Çerkez Lepsisi, Yoğurtlama, Barbunya ezmesi
Rabia Demir: Kasaba Höşmerimi
Güzel Yağmur: Su Böreği
Mühbet Aktepe: Baklava, Laz Böreği
Hacer Aktepe: Çörçör, Düğün Köftesi, Yoğurtlu Çorba, Paşa Çorbası, Al Biber dolması,
Aslı Oran: Etli Üçgen Mantı, Büzme Tatlısı
Nurhan Öz: Yuflalı Konuralp pilavı, Asmalı Köfte, Paça Çorbası, Kızılcık Çorbası
Emine Odabaş: Lahana sarması, Mısır Ekmeği,Kara Lahana Yemeği,Turşu Çorbası
İmran Aktepe Güveç: Un Helvası
İlknur Korucu: Yaprak Sarması, Etli Dolma
Ayla Yıldız: Tarhana çorbası, Pazı Yoğurtlaması, Kavurma
Müşerref Yılmaz: Üzümlü Kabak Hoşafı, Kabak Tatlısı
Sabahat Arı: Kandil Lokması
Fatma Ögel: Kabaklı Kıvırma
Reyhan Yılmaz: Tortol çorbası, Töperlek Makarna, Keşkül, Reyhaniye Tatlısı, Karağulu Ekşili Mantı, Yoz mantı, Hoşguran Otlu Pide, Soğanlı Pide, Lorlu Pide, Ağzı Açık Pide, Dartılı Gusgus, Cevizli Keşli Erişte
Müzeyyen Köklü: Börekli Düğün Tavuğu, Fatma Makarnası, Uğralı Mercimek Çorbası, Kaygana
Mine Ercan: Laz Kadası, Turşu Kavurması, Mercimekli pilav, Sebzeli Bulgur Pilavı
Zuhal Aksöz: Malay
Buket Ateş: İrmik Helvası
Nurten Uyanık: Cevizli Gözleme, Kabaklı Gözleme,  Cevizli Çörek,  Cizleme, Bazlama
Sevil Çiftçi: Patates Köftesi, Kabak Mücveri
Güler Korkmaz: Aşure
Ömür Odabaş: Göbete Sütlaç, Muhallebi
Neşe Sağlam: Çerkez Şipsisi Çerkez Haluju Peynirli, Çerkez Haluju Patatesli
Nermin Kısacık: Ispanaklı Yumurta, Soğanlı Yumurta, Kaldirik Kavurması
İlknur Günaydın: Patates Oturtması, Çükündür Yoğurtlaması
Türkan Özdemir: İncir Dolması, Etli Soğan Dolması, Kabak Dolması, Biber Dolması
Nurhan Odabaş: İncirli Muhallebi
İlkin Atille: Abaza Lepsisi, Peynirli Abaza Haluju



Haber : C.ÜSTÜNER