İçişleri Bakanlığı koronavirüsü salgını tedbirleri kapsamında, il ve ilçeler ile şehirlerarası toplu taşıma araçlarıyla ilgili yeni genelge yayınladı. Genelgeye göre, şehirlerarası yolcu otobüsleri ile il ve ilçelerdeki toplu taşıma araçları yüzde 50 oranında yolcu taşıyabilecek. Bu uygulama, Düzce Belediyesi Şehirlerarası otobüs Terminali’nde ilk günden etkisini gösterdi. Bazı şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar seferlerini iptal ederken, il ve ilçeler arası toplu taşıma işi yapan firmalar, sefer sayılarını azalttı.

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan minibüsçüler, koronavirüsü nedeniyle zaten işlerinin durgun olduğunu söyledi. Bu nedenle sefer sayılarını azalttıklarını söyleyen minibüsçüler, “İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla, bizden yüzde 50 oranında yolcu taşımamız isteniyor. Yani her koltuğa sadece birer yolcu almamız gerekiyor. Bu nedenle yarım saatte bir olan sefer saatlerimizi, 2 saate düşürdük. Boş gidip boş geliyoruz.” dedi.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığını da etkileyen genelge nedeniyle birçok firma seferlerini iptal etti. Düzce Varan Turizm firmasının yetkilisi Yavuz Ersoy, “Koronavirüsü tedbirleri kapsamında alınan genelge nedeniyle bazı seferlerimizi iptal ettik. Sizin de gördüğünüz gibi Düzce Şehirlerarası Terminali bomboş. Bir büyük firma da seferlerini iptal etti. Terminale sadece transit geçen otobüsler giriyor.” şeklinde konuştu.

Bolu Birlik Firması yetkilisi Metin Kapoğlu ise, “Araçlarımız Bolu’ya boş gidip geliyor. Bu nedenle sefer sayılarımızı azalttık.” diye konuştu.