Düzce Merkeze bağlı Aydınpınar Köy çevresinde son 20 gündür adeta sinek istilası yaşanıyor. Aydınpınar Köyü yolu üzerinde ve çevresinde yaşayan vatandaşlar son zamanlarda artan kara sineklerden oldukça muzdarip. Artan sinekler yüzünden evlerinde, iş yerlerinde veya kıraathanelerde oturamaz hale geldiklerini ifade eden köy sakinleri, köylere hizmetten sorumlu merci olan İl Özel İdaresi yetkililerinden ilaçlama yaparak bu sorunun ortadan kaldırılmasını istedi.

“Yetkililer bu sorunu çözerse seviniriz”
Öncü Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşlar sıkıntılarını şöyle aktardı:
“Biz burada bir esnafız. Hayvancılık ile uğraştığımız için de çok sinek var. Burada yoğun bir şekilde sinek var ama bir çözüm bulunamıyor. Yetkililerden bu sorun ile ilgili bir çözüm bekliyoruz. Yetkililer bu sorunu çözerse seviniriz.  Diğer yerleşim yerlerine baktığımızda bu kadar yoğun bir şekilde sinek yok. Burada bir sorun var demektir.”  



“20 günden beri acayip sinek bastı”

Sineklerin son zamanlarda çoğaldığını söyleyen vatandaşlar “20 günden beri acayip sinek bastı köyümüzü. Kahvehanede oturamıyoruz. Masaların üzerinde sinekler var oturamıyoruz. Evlerin mutfakları sinek ile doldu. Özel idare yetkilileri bir gelip baksa, bir ilaçlama yapsa bizim için iyi olur.” diye konuştu.