Yeni Tip Covid – 19 Salgını tedbirleri kapsamında, Düzce İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Perşembe Pazarı’nda kurulan Köylü Pazarı’nın kapatılmasına karar verilmişti. Ramazan Bayramı öncesi kurulan son pazar olan Perşembe Pazarı’na gelen köylü üreticiler, polis ve zabıta ekipleri tarafından pazaryerine sokulmayınca, duruma tepki gösterdi.

“Bu virüs sadece köylülerde mi var?”

Polis ve zabıta ekipleri ile tartışan köylü üreticiler, “Biz bayram üzeri satış yapıp, para kazanmak istiyoruz. Tabii herkes maaşını tıkır tıkır alıyor. Bizi neden düşünsünler ki.  Madem bize izin verilmiyor, neden diğer pazarcı esnafına izin veriliyor. Bu virüs sadece köylülerde mi var?” diyerek tepki gösterdi.

“Köylüler Düzce Valisi ve Belediye Başkanının düşmanı mı?”

Seralarda yetiştirdikleri ürünleri satamamaları durumunda çürüyeceğini ve çöpe dökmek zorunda kalacaklarını ifade eden köylüler, “Biz bu ürünleri seralarda yetiştiriyoruz. Biz bu ürünleri bugün satamazsak çürüyecek. Bizim emeklerimize yazık değil mi? Köylüler Düzce Valisi ve Belediye Başkanının düşmanı mı? Biz bu ürünleri satamazsak, çöpe dökmek zorunda kalacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bile, köylüye ve üretime büyük bir önem verirken, Düzce Valisi nasıl böyle bir karar alır. Biz, bu ürünlerin fidelerine para verdik. İzin versinler masrafımızı çıkartalım.” diye konuştu.

Yetiştirdiği marulları yere döktü…

Köylü pazarının kapanmasının kendilerini Ramazan Bayramı öncesi mağdur ettiğini ifade eden bir üretici, yetiştirdiği marulları, pazaryerinde yere döktü. “Köylü’den ne istiyorsunuz, köylüye neden bu kadar düşmansınız?” diyerek tepkisini sürdüren üretici, “Biz yetiştirdiğimiz ürünleri satmak istiyoruz. Diğer pazarcılara satış yapmaları için izin veriliyor, köylülere neden izin verilmiyor. Hani köylüler Milletin Efendisiydi. Köylüden ne istiyorsunuz, Köylüye neden bu kadar düşmansınız? Biz alın terimizi satıp para kazanmak istiyoruz. Burada satış yapan bütün köylüler mağdur edildi. Biz devletini ve milletini seven insanlarız. Düzce Valisi’nin sesimizi duymasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Düzce Belediyesi bize gösterilen alanı para ile satmak istiyor”

Perşembe Pazarı’nda kendilerine gösterilen alanların Düzce Belediyesi tarafından satışa çıkartıldığını öne süren bir başka üretici ise, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Zabıta Müdürü ve Düzce Seyyar Pazarcılar Odasına tepki gösterdi. “Belediye Başkanı Faruk Özlü seçim döneminde bizlere verdiği sözleri tutsun” diyen üretici, “Perşembe Pazarında bizim satış yaptığımız alanları, Düzce Belediyesi, Seyyar Pazarcılar Odası ile yaptığı anlaşma doğrultusunda satışa çıkarttı. Biz bu alanları para karşılığında almak istedik. Ama bize satmıyorlar. Birilerine bu alanı peşkeş çekmek istiyorlar. Düzce Belediye Başkanı Sayın Faruk Özlü, seçim öncesinde bize bazı sözler vermişti. Bu sözleri yerine getirmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Düzce Valiliği’nin önünde toplandılar

Perşembe Pazarı’nın ardından Düzce Valiliği’nin önüne geçen köylü üreticiler, burada Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile görüşmek istedi.

Polis üreticileri zor ikna etti

Köylüleri dağılmaları konusunda uyaran Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun çabaların ardından köylüleri Düzce Valiliği’nin önünden ayrılmaları konusunda ikna etti. Durumu yetkililere ileteceklerini söyleyen polis ekipleri, köylülerin dağılmaması durumunda ceza keseceklerini söyledi. Bunun ardından köylüler sessiz bir şekilde Düzce Valiliği binasının önünden ayrıldı.