Esnaf ve şirketlerin tabelalarında Türkçe isimler tercih etmesi için geçmişte Düzce'de valilik ve belediye işbirliğinde çalışmalar yürütülse de zaman içerisinde yine cadde üzerlerinde yabancı tabelalar yerini aldı.

Esnafın özellikle İngilizce kelimeler kullanmasını önlemek için tedbirler alınması yönündeki talepler artan yabancı tabelalar nedeniyle yeniden gündeme geldi. Esnaf dernekleri, hükümete, 'Türkçe tabela kullanımını özendirmek için tabelada tamamen Türkçe karakter kullananlara vergi indirimi getirilmeli. Öte yandan tabelada yabancı karakter kullananlardan ise daha fazla vergi alınmalı. Bu sayede Türkçe tabela kullanımı özendirilirken çevremiz de yabancı tabelalardan arınır.' çağrısı yapıldı.

'Vergi indirimi ile Türkçe tabela kullanımı özendirilmeli'

Son günlerde gündemde olan yabancı tabela kullanımının önüne geçmek için tabelalarda tamamen Türkçe karakterli kelime kullananlara vergi indirimi getirilmesini talep eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 'Ülkemizin cadde ve sokaklarındaki çok sayıda iş yerinde yerli ürünler üretilip satılmasına rağmen dikkat çekmek amacıyla tabelalarda yabancı kökenli kelimeler kullanılıyor. Yabancı tabelanın kullanıldığı iş yerlerindeki ürünler sanki daha kaliteliymiş gibi bir imaj sergilenmeye çalışılıyor. Bu da yerli ve milli markalarımızı gölgeliyor. Markalaşmanın artmasına katkıda bulunmak için yerli tabela kullanımını özendirmek gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Haber: C.ÜSTÜNER