Kültür Koleji tarafından düzenlenen yıl sonu programında Kültür Koleji Türkçe Zümre Başkanı Burcu Abrekoğlu öncülüğünde tiyatro oyunu sergilendi. 7. Sınıf öğrencileri tarafından Aziz Nesin’in ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı oyunu izleyicilere sunuldu.



‘Tiyatroyla tanışmalarını çok istiyoruz’

Program öncesinde mikrofonumuza konuşan tiyatro oyununun yönetmenliğini yapan Türkçe Öğretmeni Burcu Abrekoğlu şunları söyledi:

“Bizim her yıl yaptığımız bir etkinlik bu Tiyatro Kulübü adı altında. Her yıl oyun çıkartıyoruz. Bu yıl ki oyunumuz da  ‘Komşu Köyün Delisi’. Aziz Nesin’in yazdığı bir oyun. Çocuklarımızda çok güzel oynayacaklar birazdan. 2. dönemden itibaren 18 öğrenciyle birlikte hazırlandık. Çocuklarımız çok heyecanlı çok da yetenekliler. Tiyatroyla tanışmalarını çok istiyoruz. Yıl içinde hep böyle etkinliklerimiz oluyor zaten. Onların bir tanesini de şimdi gerçekleştireceğiz.”



‘Tiyatronun birçok kazanımlarını edindiler’


Bu tarz etkinliklerin çocukların gelişimine de katkı sağladığını belirten Burcu Abrekoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Oyunun metni şu iletileri taşıyor. Yardımlaşma, fedakarlık, eşit paylaşım, insani duygularını yükseltiyor. O yüzden hem bunlar davranış olarak aynı zamanda büyük bir özgüven deneyimi yaşamış olacaklar. Tabi bu çalışmalar esnasında oyunculuları gelişti, empati duyguları gelişti, tiyatronun birçok kazanımlarını edindiler.”



‘Sadece akademik yönden değil sanatsal faaliyetlerde de başarılıyız’


Kültür Koleji olarak sadece akademik yönden değil sanatsal faaliyetlerle de öne çıktıklarını belirten Abrekoğlu şunları söyledi:

“Kültür Koleji hep akademik başarı ile görünüyor evet akademik başarımız çok yüksek ama bunun yanında biz sanatla çok dolu bir okuluz. Her yıl konserlerimiz oluyor, her yıl oyunlarımız oluyor. Ne zaman konseriniz olacak ne zaman oyununuz olacak diye bize dışarıdan da soruyorlar. Okul dışında da bizim seyirci kitlemiz oluştu aslında. Onun dışında sergilerimiz, projelerimiz var. Biz akademinin yanında bu tarz sosyal etkinliklerle de çocuklarımızı doyurmaya ve yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Haber: H. DURNA