Darıcı Mahallesi’nde bulunan “Düzce Konakları-2” isimli lüks sitede yaşayan vatandaşlar, karşılaştıkları mağduriyeti WhatAapp İhbar Hattımız ile paylaştı.

Sitede elektriklerin kesilmiş olduğunu belirten mağdur vatandaşlar, tahliye borularının çalışmaması nedeniyle sitenin büyük bir bölümünü, su bastığını ifade etti.



Ufak bir göl görünümünde olan alanda bulunan spor sahaları ve zemin katta bulunan fitness aletleri su altında kalırken, suyun bir bölümünün zemindeki açıklıklardan bodrum kata döküldüğü öğrenildi.



Burada bulunan su motorlarının da günden güne sulara gömüldüğünü belirten site halkı, yaşanan sorunun ardından site yönetimine ulaşmaya çalıştıklarını, ancak muhatap bulamadıklarını belirtti.



Sorunu kendi imkanları ile çözmeye çalışan bazı site sakinleri ise SEDAŞ ile yaptıkları görüşmede, ödenmemiş ortak borcun 40 bin lira civarında olduğunu ve faizi ile birlikte 96 bin liraya ulaştığını öğrendi.



Kayıplara karıştığı iddia edilen site yönetiminin toplanan paraları ne yaptığı merak konusu olurken, biriken suyun çekilmesini isteyen vatandaşlar belediyeden itfaiyeye, itfaiyeden ise belediyeye yönlendirildikleri için yine çözüme ulaşamadı.



Apartmanlarda bulunan asansörlerin de bakımının yapılmadığını ve yönetim adına hiçbir faaliyet yürütülmediğini belirten site halkı son yaşanan sorun ile çocuklarını evden dışarı çıkartamaz hale geldi.



Vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve binada günden güne hasar oluşturan sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan site sakinleri su motorlarının da suya gömülmesi ile yaşanacak zararın artacağının atını çizerek, zamanın daraldığını ve çözüm beklediklerini belirttiler.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU