Tarım sezonunun gelmesi ile birlikte, Hasanlar Barajı’nın kapakları da çiftçilerin bahçelerini sulaması için açıldı. Baraj kapaklarının açılması ile birlikte suya atılan çöpler de sulama kanaları vasıtasıyla yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

Yerleşim alanlarının içinden geçen sulama kanallarının temizlenmemesi nedeniyle mahalleleri kötü kokular sardı.

Şıralık Mahallesi üzerinden geçen Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalının temizlenmemesi nedeniyle çevreye yayılan kötü kokulara vatandaşlar tepki gösterdi. Daha önce defalarca kanalın temizlenmesi için şikâyette bulunduklarını, ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamadıklarını söyleyen çevre sakinleri, “Düzce’nin göbeğinde, bizi bu kötü kokunun içine mahkûm ettiler. Defalarca şikâyet ettik ama hiç ilgilenen olmadı.” dedi.

“Suda büyük yılanlar var!”

Suyun pis olması nedeniyle, kanalın içinde büyük yılanların olduğunu, geceleri ise kurbağa seslerinden uyuyamadıklarını söyleyen mahalle sakini Meryem Akdemir, “Yılanlardan korkumuzdan bahçemize giremiyor, kapımızı açamıyoruz. Geçen gün torunum bahçede 2 metreye yakın yılan öldürdü. Suyun pis olması nedeni ile kapı ve penceremizi açamıyoruz. Böyle rezillik olmaz. Bu suyun temizlenmesi için şikâyet etmediğimiz yer kalmadı. Biz bu suyun temizlenmesi istiyoruz.” diye konuştu.