Merkeze bağlı Beyciler Mahallesi 1772. Sokak’ta ikamet eden 3 hanenin evini tuvaletten taşan lağım suyu bastı. Eve giren lağım sularını görünce şok olan vatandaşlar, suları temizlemek için büyük uğraş verdi. Su basması sonucu evlerini yoğun koku saran mahalle sakinleri, önlem alınması için Düzce Belediyesi’nden yardım istediklerini ancak beklemedikleri bir muamele ile karşılaştıklarını ifade etti.
“Bana ‘İşimizi bize mi öğreteceksiniz?’ diye bana diklendi”
Evini lağım suyu basan vatandaşlardan Gülcen Yapcacık, yaşadıkları sıkıntıları şöyle aktardı:
“Evimin önünü lağım suyu bastı, gece aradım. Dedim ki böyle böyle evimin içini lağım suyu bastı. Ben evde kokudan duramıyorum. Aradım “Tamam, biz nöbetçiyi göndereceğiz” dediler. Bekle bekle yok. Hendek açtım yola çıksın diye. O gece gelen olmadı. Ertesi gün belediye ekipleri gelip kanal kuyusunu açtı. “Biz buraya bir hortum salalım. Hortumdan gelen su sizin borularınızdaki suları aşağıya indirecek.” dediler. Bunun üzerine ben de arkadaşımın evinde tuvaleti su bastığını ve kadının evini kullanamadığını söyleyince bana “İşimizi bize mi öğreteceksiniz? Bizim işimizi bize öğretmeyin.” diye bana diklendi. Bana niye dikleniyorsun ki… Bir de bir şey söylediğin zaman bağırıyorlar insana, bana bağırmana hakkın yok, sen bu belediyede çalışıyorsan bu belediyenin ekmeğini yiyorsan bu görevini yapacaksın.”  
Evlerine kokudan giremediklerini belirten Yapcacık, “Ben evde çeşme açamıyorum, ben yemin ediyorum uyku uyuyamıyorum kokudan.” diyerek yaşadıkları mağduriyete parmak bastı.

“Tuvalete giremiyoruz”
Aynı sıkıntıdan muzdarip olan Fatma Tut ise şu ifadeleri kullandı:
“Akşam çocuklar işten geldi banyoya giremedi. Oğlum banyo yapamadı. Sabah da hiç kimse tuvaleti kullanamadan işe gitti. Bu tam bir rezillik!“
“Borumu patlattılar elini bile sürmediler”
Kanalizasyon hattının tıkanması yüzünden evini su basan mahalle sakinlerinden Seher Yıldız da Düzce Belediyesi’nin duyarsızlığından yakınarak, “Ben insan tuttum dışarıdan boruyu öyle yaptırdım. Borumu patlattılar elini bile sürmediler.” dedi.