Düzce'de tutuklanan kayyum sekreteri ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında yayın yasağı kararı alındı. 

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla Basın Kanunu'nun 3/2. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Düzce 2. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın talebini kabul ederek, "Kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan yürütülmekte olan bir soruşturmaya esas olmak üzere 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda, toplum sağlığı, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamın hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınlarda mağdurların deşifre olmaması ve kamu düzeninin bozulma riski meydana geldiği anlaşılmakla 5187 sayılı yasanın 3/2. maddesi gereğince" yayın yasağı konulmasına karar verdi.
Öte yandan Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından soruşturmaya ilişkin yayın yasağı olduğu yönünde gönderilen yazının ardından söz konusu haber anında haber sitemizden kaldırıldı.