Meclis toplantısında İYİ Partili meclis üyeleri tarafından soru önergesi olarak sunulan AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş’in makamını aşarak Kadınlar Lokali’ndeki kadın çalışanlara “‘Size sorulduğunda ‘Gönüllü çalışıyoruz’ deyin, ben sizi belediye şirketlerine alacağım.” dediği iddia edildi.

Soru önergesi olarak meclis gündemine taşınan iddialara Güneş, ‘Gelecek toplantıda hakkımda yapılan bu ithamlara yazılı ve sözlü olarak cevap vereceğim.’ ifadelerinde bulundu.



Aynı zamanda AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi olan Güler Güneş’in ayrıca yakın arkadaşı olan ve kadın kollarında da beraber çalıştığı Emine Alkan’ı Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcılığı görevine getirilmesinde rol oynadığı da belirtildi. İYİ Partili üyeler tarafından önergede belediye Kültür Müdürlüğü’nde yapılan bu keyfi uygulamaların doğru olup olmadığı hakkında kamuoyunun aydınlatılması talep edildi.



Güneş hakkında yapılan soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:
1- Güler Güneş’in Düzce Belediyesi’ne ait Kadınlar Lokali’ne farklı günlerde giden kadınların “AK Parti Kadınlar Lokali burası mı?” sorusuna “evet burası” diyerek cevap verdiği doğru mu?
2- Bu lokalin genel giderleri ve içeride sunulan ürünlerin bedeli kim tarafından ödenmektedir?
3- Bu lokalde çalışan kadınlara Güler Güneş’in “Size sorulduğunda gönüllü çalışıyoruz deyin. Ben sizi birkaç aya kadar belediye şirketlerine aldıracağım” dediği doğru mu?
4- Güler Güneş’in bu lokalde Ramazan ayında “Fazla mesailerinizi ben ayarlayacağım” dediği ve sonra “Ben cebimden mi ödeyeceğim” dediği doğru mu?
5- Güler Güneş’in emriyle erkeklerin Kadınlar Lokali’ne girmesinin yasak olduğunu bildiğimiz bu lokale Suriyeli, Iraklı ve Afgan erkeklerin girdiği doğru mu?
6- Kadınlar Lokali’nin belediye tarafından denetlenip denetlenmediği öğrenmek istiyoruz.
7- Güler Güneş’in kadın kollarından arkadaşı olan Emine Alkan isimli kadını belediye şirketlerinden birinde işe aldırıp İl Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı yaptırdığı doğru mu? Kültür Müdürlüğü’nde yapılan bu keyfi uygulamalar doğru mu?



İlerleyen günlerde açıklama yapacağını söyleyen AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş’in hakkında iddia edilen suçlamalara ne yanıt vereceği merak konusu oldu. Güneş’in 8 Ağustos 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek 2. oturumda açıklama yapması bekleniyor.




Haber: H. DURNA