Düzce Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen meclis toplantısına MHP’li Meclis Üyeleri tarından verilen soru önergeleri damga vurdu.



Çöp için söz verilen çözüme ne oldu?


İlk olarak Düzce’de katı atıkların depolanması ve bertaraf edilmesi nedeniyle, Düzce Belediyesi’nin Hecinler Mevkii’nde yapmış olduğu katı atık depolama alanı hakkında verilen önergede şu ayrıntılar yer aldı:

“Düzce Belediyesi’nin Hecinler Mevkii’nde yapmış olduğu katı atık depolama alanı kaç dolara mal olmuştur?
Belediye olarak seçimlerden önce bu sorunu çözeceğinizi Düzce halkına vaat etmiştiniz. Bu vaadinizi yerine getirmek için geçen sürede ne gibi bir faaliyet yapılmıştır?
Şu an da vahşi depolama yaptığınız eski alan çevre mahalleler olan Karahacımusa, Akınlar, Sarayyeri, Arapçiftliği, Aziziye, Fatih ve Uzunmustafa Mahalleleri’nde koku ve haşere gibi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bunlar için belediye olarak önlem almayı düşünüyor musunuz?”



“Pazaryeri bütçesinin ne kadarı oraya ayrıldı?”


Merkeze bağlı Aziziye Mahallesi’nde bulunan semt pazarında yapılan incelemeler sonucunda pazarcı esnafının sorunlarına değinen ve bu konuda da soru önergesi sunuldu. Önergede şu ifadelere yer verildi:

“Pazaryeri ile ilgili önceki dönemlerde ödenek alındı mı? Ödenek ayrıldıysa ne kadardır? Ayrılan ödeneğin ne kadarı pazaryerine kullanılmıştır?

31 Mart 2019 Seçimleri’nden sonra pazaryerine gidilip sorunlar tespit edildi mi? Sorunların çözümü için hangi işlemler yapılmıştır?

Pazaryerlerinin daha verimli ve canlı olması için köylerden gelen araçların pazartesi ve perşembe günleri Aziziye Mahallesi’nde, pazaryerine yakın bir yere yönlendirilmesi ile ilgili bir çalışmanız var mı?”



Alımlar liyakat esasına göre yapılsın


MHP’li meclis üyeleri tarafından Düzce Belediyesi’nde ki personel sayısı ve bu personellerin hangi birim ve pozisyonlarda çalıştırıldıkları hakkında verdikleri soru önergesinde ise şu konular üzerinde duruldu:

“Düzce Belediyesi’nde 31 Mart 2019 tarihinde memur, kadrolu işçi, sözleşmeli memur ve şirket personeli sayısı nedir?

Düzce Belediyesi iştirakleri olan şirketlere 31 Mart 2019 ile 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında kaç kişi işbaşı yapmıştır?

31 Mart 2019 seçim öncesi yaklaşık 40’a yakın personel, kanunen emekli oldu. Emekli olan personel yerine alınan kişilerle liyakat ve eşitlik ilkeleri gözetilerek mi yoksa siyasi, eş, dost, akraba ilişkileri mi ön planda tutuluyor?

Bu personeller kimlerdir, hangi birimlerde ve hangi pozisyonlarda çalışmaktadırlar?

Geçtiğimiz dönem birim müdürlük görevini vekaleten yürütürlerken, belediye meclisine bilgi vermeden evrak üzerinde başkan yardımcısı olarak yapılan atamalar toplum vicdanını yaralamıştır. Bu konuda belediye yönetiminin bir yaptırımı olacak mı?

2014-2019 döneminde Düzce Belediyesi’nin çeşitli kademelerinde şirketler üzerinden liyakat, eşitlik, adalet ilkesine aykırı olarak parti yöneticileri, meclis üyeleri, akrabalar istihdam edildiği görülmüştür. Kamu vicdanını rahatsız eden ve idareye olan güveni sarsan bu uygulamalar devam edecek midir?

Düzce Belediyesi’nde ihtiyaç fazlası istihdam yapılıyorsa 5108 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol kanununun 71. maddesine göre kamu görevlilerinin mevzuata aykırı işlem ve kararıyla bir kamu zararı oluşmuş mudur?”



“Bilgilendirilmek istiyoruz”


MHP’li üyeler soru önergelerinin sunulmasının ardından son olarak Düzce Belediyesi tarafından bu konular hakkında incelemelerde bulunup daha sonra meclisin ve kamuoyunun aydınlatılmasını talep etti.
 
Haber: H. DURNA