Düzce Belediye Meclisi, Haziran Ayı 2. Birleşimi için Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli başkanlığında dün akşam meclis salonunda toplandı. 24 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu temizlik işlerinde kullanılmak üzere kiralama yöntemiyle belediyenin araç filosuna dahil edilmesi istenen araçlara ilişkin raporunu sundu. 3 yıl süreyle kiralanması istenen araçlar meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.



AK Parti’li Meclis üyesi Bayram Ali Kubilay tarafından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“3 yıl süreyle değil de 3 yıla kadar kiralanması daha avantajlı ve hesaplı olur. Bu maddeyi bu yönden bakarak oylarsak daha iyi olur.”

Daha sonra karar oy çokluğu ile kabul edildi.



83 hizmet aracı kiralanması talebi


Meclisin bir diğer gündem maddesi ise 83 tane hizmet aracının kiralanması oldu. MHP sıralarında konuyla alakalı şöyle tepki geldi:

“İlk önce yapılması gereken bu araçların sayısının düşürülmesi olmalıdır. Aksi halde bu sayı düşürülmezse sadece 11 birim müdürünün elinden alınan araçları konuşmakla yetiniriz.”

“Alınacak olan araçların markası, modeli, fiyatı…”

Belediye Başkan Yardımcı Celal Kasapoğlu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim almış olduğumuz karar bu işi yapabilmiş olduğumuzun kanıtıdır. Alınacak olan araçların markası, modeli, fiyatı gibi detaylar zaten encümene sunulduktan sonra ayrıntılar tekrar belediye meclisine sunulacaktır.”



“Bu kadar ince detaylara girilmesine gerek yok”

AK Parti’li Meclis Üyesi Hasan Gündem ise konunun meclis üyeleri tarafından uzun süre ve ayrıntılı öğrenilmek istenmesinin ardından ‘Gerçekleştirilecek olan ihalede ayrıntılar zaten sizler tarafından da halk tarafından da görülebilecek. Toplantıda bu kadar ince detaylara girilmesine ve uzatılmasına gerek yok.’ dedi.

MHP’li meclis üyeleri ise araç alımının detaylarını birim müdürleri tarafından meclis toplantılarında detaylı bir şekilde sunulması teklifinde bulundu.

Araç kiralanması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.



“Kanunsuzluk söz konusu olamaz”


Toplantıda söz alan Destek Hizmetleri Müdürü Ümit Bayraktar'ın sözleri ise meclisi bir anda gerdi.

Bayraktar, “Biz bu konuyu meclise getirmeyebilirdik. Uzun vadede daha ucuza geldiği için meclise taşıdık. Yasa gereği de o araçların belirli bir maliyeti ve sınırı var. Kanunsuzluk söz konusu olamaz.” dedi.

“Bize yapılan saygısızlık başkana yapılmıştır”

Meclis üyeleri, Müdür Bayraktar’ın “Biz bu konuyu meclise getirmeyebilirdik” sözüne tepki gösterdi. Bazı üyeler tarafından ‘O zaman biz gelmeyelim. Siz kendiniz bütün her şeyi halledin. Biz belediye çalışanlarına nasıl saygılı oluyorsak onların da meclis üyelerine saygılı olması gerekir. Biz Dr. Faruk Özlü’nün çalışma arkadaşlarıyız. Bize yapılan saygısızlık Dr. Faruk Özlü’ye de yapılmıştır.’ açıklamasında bulunuldu.



Spor salonu tartışması


Mecliste yaşanan gergin anların ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda tartışmaya yol açan bir diğer madde ise kadın spor salonu ücretleri oldu. Bir önceki toplantıda ücretler konusunda belirsizlik yaşanılmıştı ve konu bir sonraki toplantıya ertelenmişti. Dün akşamki toplantıda, spor salonu ücreti konusunda ikilime düşüldü. Bazı yetkililer “Spor salonundan geçen sene hiç para almadık” derken bazıları ise 50 TL alındığını söyledi. Konuyla ilgili
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bu konuda yetersiz ve yanlış bilgi verdiği bu yüzden de bu maddenin oylanmasının yanlış olacağı meclis üyeleri tarafından tartışıldı.

“Fitness 50 TL, grup 70 TL ve aletli pilates 100 TL olsun”

AK Parti’li meclis üyesi Bayram Ali Kubilay konuya açıklık getirmek adına ‘O zaman şu fiyatlar üzerinden oylama yapalım. Fitness 50 TL, grup 70 TL ve aletli pilates 100 TL olsun.’ dedi.  

İYİ Partili meclis üyesi belediye spor salonunun önceki senelerde bedava olması dolayısıyla çok dolu olduğunu ve bu nedenden dolayı da sağlıklı bir hizmet verilemeyeceğini söyledi. Bu hizmetin sürekli verilebilmesi adına bu kararın doğru olduğunu belirtti.

Tartışmaların ardından oylamaya sunulan madde oy çokluğu ile kabul etti.

Toplantıya ara verilmeden önce meclise başkanlık yapan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, imar konularının görüşüldüğü toplantılarda daha önce olaylar çıkması nedeniyle toplantının geri kalanında vatandaşların salonda çıkartılacağı belirtildi.

Haber: C. ÜSTÜNER- H. DURNA
Görüntü: T. AKARSU