Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi, Kamu İşveren Heyeti'nin 2020 ve 2021 yılları için kamu görevlilerine sunduğu teklifle ilgili Anıtpark’ta düzenlenen basın açıklamasında, “Emeğe Saygı, Adalete Davet” temasıyla sahadayız’ dedi.



‘Emeğe Saygı, Adalete Davet’


İl Temsilcisi Çelebi yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer dedi:

“Masada uzlaştıklarımızın yok sayılması ve Toplu Sözleşme müzakereleri hiç yapılmamış gibi davranılması üzerine, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşıdığımız 5. Dönem Toplu Sözleşmenin, kamu görevlilerinin haklı beklentilerini karşılayarak yeni hak ve kazanımlarla donatılmasına katkı ve destek sunmak için bugün 81 ilde ‘Emeğe Saygı, Adalete Davet’ temasıyla sahadayız.”



“Tekliflerimiz gayet makul”

Çelebi, ‘Herhangi bir teklifimiz masaya yatırılmamıştır’ diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfının Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi, kademe derece sınırlamasının kaldırılması, bayram ikramiyesi, kılık-kıyafet yasağının kaldırılması, gelir vergisi mağduriyetinin son bulması, dayanışma aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi gibi temel tekliflerimiz dâhil toplam 657 teklifimiz gayet makul ve makbul teklifler olmasına karşın sanki hiç yapılmamış gibi Kamu İşvereni tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmamış, bunlara ilişkin herhangi bir teklif masaya getirilmemiştir.
 


“Memur-Sen’in teklifleri milletin talepleridir”


Çelebi, ‘Memur-Sen talepleri milletin talepleridir’ diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Dün dedik bugün de diyoruz: Memur-Sen’in teklifleri milletin talepleridir. Çünkü bu teklifler milletin maşeri vicdanında makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir.



“Tüm dikkatimiz Hakem Kurulu’nda”

Alın terlerinin değersizleştirilmemesi için mücadele ettiklerini dile getiren Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi şunları söyledi:

“Bizler artık bu süreçleri geride bırakmış ve bütün dikkatlerimizi Hakem Kuruluna yöneltmiş durumdayız. Hakem Kurulunun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır. Bir kez daha buradan güçlü bir şekilde vurgulamak istiyoruz: Kamu görevlileri olarak bizlerin asla kabul edemeyeceği tavır; alın terimizin değersizleştirilmesi, taşıdığımız misyonun görmezden gelinmesidir.
 
Memur-Sen olarak beklentilerinin devam ettiğini belirten Çelebi, son olarak şu ifadelerde bulundu:
 
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra yapılan bu ilk toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanarak her ne kadar Hakem Kuruluna gidilmiş olsa bile, Hakem Kurulu’nun, bu ülkenin bütçesi, cüssesi ve de kamu görevlilerinin beklentileriyle uyumlu bir hüküm ortaya koyacağına inanıyoruz.

Haber: H. DURNA