Düzce’de ilklerin adresi olan Ayten Mezarcı Güzellik ve Kuaför Salonu’nda eğitim programı gerçekleştirildi.  Ciltteki lekelerin giderilmesi konusunda mezoterapi, dermapen gibi tedavi yöntemlerinin eğitimi verildi.
MezzoDerm’in işleyişinden bahseden kurucu Sönmez Bayın; üretim, eğitim, uygulama ve pazarlama alanlarında hizmet verdiklerini söylerken, “İşin hem mutfak tarafındayız hem de eğitim ayağındayız yani masanın dört bir yanında diyebiliriz.” dedi.

“Üretimden dağıtıma tüm aşamalarda biz varız”



Yaptığı uygulamaları anlatan Sönmez Bayın, şu ifadelerde bulundu: 

“İğnesiz mezoterapi ya da dermapen işlemi uyguluyoruz. Ben bunlarla ilgili de serum üreticisiyim aynı zamanda. Almanya’dan etken maddeler gelir, İzmir’de üretim ve kimyagerimiz karışımlarımızı hazırlar. Ürün, Bursa’da ana depomuza gelir ve Türkiye çapında dağıtıma çıkar. Bu dağıtımı da biz yapıyoruz.”

“Cildin neye ihtiyacı varsa o serumu kullanıyoruz”

Dermapenin gelmiş geçmiş en iyi tedavilerden biri olduğunu söyleyen Sönmez Bayın, şu şekilde konuştu:

“Dermapen, bence kesinlikle bugüne kadar gelmiş geçmiş en güzel tedavilerden bir tanesi. Çünkü hücre yenileyici var, kırışık tedavisi var, leke tedavisi var, scar izleri var, sivilce izi var. Yani bunların hepsinin tedavileri mümkün.  Kaldı ki dermapen işlemiyle cildi bilinçli bir şekilde hasar vererek cilt kendini toparlamasını sağlıyoruz. Cildin neye ihtiyacı varsa o serumu da kullandık mı zaten sonuç alınmaması mümkün değil.”

“8 seansta cildi 10 yaş gençleştiriyoruz”



Hassas ciltlerde yan etkilerin görülebileceğinin altını çizen Sönmez Bayın, şunları söyledi:
“Tabi ki oluyor ama çok hassas ciltlerde kanayabilir. Fakat çok fazla kanatmaya da gerek yok. Zaten çok derin çalışmalarda kanı bazı kanallarda görebilirsiniz. Hiç gerek yok. Bununla ilgili tek seansa göre 3 seans kanatmasız çok daha etkili oluyor. Çünkü her seans yaptığımızda üzerimizdeki ölü deriyi atıyoruz. Bu işlemden sonra alttan yeni deri çıkması demek yeni deri çıkması demek taze bir deri demek. Yani bebek teni diyoruz ya bunu biz iddia ediyoruz. 8 seansta 10 yaş cildi, cilt yaşını gençleştirme şansımız var bu anlamda dermapen yöntemiyle.”

“Koparılan sivilceler, scar denilen çukurlara neden oluyor”


Dermapen yönteminin kimlere hitap ettiğini anlatan MezzoDerm kurucusu Sönmez Bayın, şöyle konuştu:

“Çok genç ciltlerde genelde sivilce ve yağlı akneli oluyor. Ama orta yaşın üzerindeki ya lekeli ya da kırışık karşımıza çıkıyor. Lekeyle alakalı geriye dönüş eğer  10-15 yıllıksa biraz zorluyor bizi. Tedavisi var mı? Evet var. Kırışıklık bizim en kolay işimizdir. Gençken sivilceleri yolmuş olanlar vardır. Çukurluklar, scar dediğimiz çukurluklar vardır. Onlarla ilgili de tedavilerimiz oluşuyor. 3 -4 seanstan sonra çok güzel bir cilt ortaya çıkıyor.”

“Tedavide geç kalınmasın”



Son olarak ciltlerinde problem olan insanların dermapen tedavisini kullanmakta geç kalmamaları uyarısında bulunan Sönmez Bayın, sözlerini şöyle noktaladı:

“Yüzünüzde problem varsa dermapen bugüne kadar gelmiş geçmiş en güzel tedavilerden birisi. Çünkü doğal gençleşmenin adıdır bence dermapen. Kesinlikle geç kalmasınlar.”

“Bilinçlendirmek adına böyle bir organizasyon yaptık




Düzce’nin önde gelen güzellik uzmanlarından Ayten Mezarcı, salonunda hem kuaför hizmeti hem de kalıcı makyaj hizmeti verdiğini söyledi. 8 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Mezarcı, eğitimle alakalı eksiklikleri dile getirdi. Mezarcı şöyle konuştu:

“İnsanlar bir şeyi biliyor ama doğruyu bilmiyor. Ben de bunda biraz özveri gösterip değerli hocalarımızdan rica ettim. Salonumda ağırlamak kaydıyla insanları biraz da olsa bilinçlendirmek adına böyle bir organizasyon yaptık. Kalıcı makyaj uzmanlarımız aynı zamanda dermapen ve iğnesiz mezoterapi uzmanlarımız burada hem anlatım hem de uygulamalı olarak eğitim verecek. Salonumuzda şu anda içeride uygulamalar yapılıyor. Böyle bir şey yaptık. Umarım Düzce’ye bir öncü olmuş oluruz sizin gibi. Bunların devamı olacak mı? Evet, olacak. İstiyoruz, talep de var. Zaman zaman belli dönemlerde bunların tekrarı ve daha geniş açılı bir şekilde eğitimler düzenlenecek. Katılımcılara ve gelen hocalarımıza eğitmenlerimize ben sizin karşınızda da teşekkür etmek istiyorum. Umarım güzel bir gün geçiririz.”

“Ne kadar kirpiği taşıyabilecekse o şekilde kirpi takılıyor”



18 yıldır güzellik uzmanı ve estetisyenlik yaptığını söyleyen Songül Fındık, kalıcı makyaj, microblading, ipek kirpik, kirpik liftingi, kirpik permaları, cilt bakımları, cilt tedavileri, lazer ve epilasyon uygulamaları yaptıklarını söyledi. Cilt tedavilerinde, doku kayıplarında, lekelerde çeşitli uygulamalarının olduğunu söyleyen Fındık, şu ifadelerde bulundu:

“İpek kirpik tedavisi kişinin kendi kirpikleri.  Önce tamamen her şeyde, her şeyin başında analiz çok önemli.  Ciltte olsun, kirpikte olsun, microbladingde olsun; bunlarda kalıcı makyajlar da kirpikte de aynı şekilde kişinin kirpik kök hücreleri. Ne kadar kirpiği taşıyabilecekse o şekilde kirpi takılıyor. Doğallık isteriz ya kadınlarda. Hep bir doğallıktır ama kimi kadınlar da abartıyı sever. Daha fazla gösterişi sever. Buna göre işlemler değişiyor ama analiz çok önemli kıl kökleri için."



HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: C.A.KUŞ