Sağladığı güç ve bağlantılar nedeniyle Düzce’deki neredeyse tüm şirket sahiplerinin iştahını kabartan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini layıkıyla yapmayanlar yüzünden memleket değil gelişmek yerinde top sektirmekten bir adım öteye gidemiyor. Şimdiki Başkan Tuncay Şahin’in büyük vaatlerle oturduğu koltuğunda, sanayicilerin sorunlarına eğilmek yerine etkinlikten etkinliğe koşması Düzce’nin vizyonsuzluk noktasındaki makus talihini yine yenemediğini gösterdi.

Düzce’nin sanayi ve ekonomisine yön veren Ticaret ve Sanayi Odası’nın dümenine geçen isimlerin vizyonu ve misyonuyla şehre kattıkları büyük önem taşıyor.


Tuncay Şahin / Lise Mezunu
Düzce 
Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı.

Eğitim durumu: Lise Mezunu. Telefoncu.


Çalışkan oda başkanları


Akgün Altuğ / Lisans Mezunu
Sakarya
Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı. 

Eğitim durumu:Lisans mezunu.Otomotiv, beyaz eşya ve yedek parça üretimi şirket sahibi. Karyapark Fidancılık Anonim Şirketi kurucusu. Komşu il Sakarya’nın TSO Başkanı Akgün Altuğ üretim ve istihdamın daha iyi noktalara taşınması için tüm oda birimlerini harekete geçiren çalışmaları ile takdir topluyor. 


Türker Ateş / Lisans Mezunu
Bolu
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı. 

Eğitim durumu: Lisans mezunu. İnşaat mühendisi. Tam bir proje adamı olan bilinen Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, sadece Bolu’da değil Türkiye’de ses getiren etkinlik ve organizasyonlarla hem sanayiciye hem de kente katkı sağlıyor.


Servet Taş / Lisans Mezunu
Hakkari
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı.

Eğitim durumu: Lisans mezunu. Emekli banka müdürü. Yine Hakkari’nin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Taş, memleketinin her alan Ankara nezdinde en iyi şekilde desteklenmesi için yaptığı girişimlerle adından söz ettiriyor.


Erdal Koç / Lisans Mezunu
Muş
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı. 

Eğitim durumu: Lisans mezunu. Mimar. Düzce TSO hala kendi yerine yeni bina yapamazken, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç, odaya yakışan bir hizmet binası kazandırılması noktasındaki girişimleri ve inşaatın devam ettirilmesi için yürüttüğü azimli çalışmalarla biliniyor.


Halil Balık / Lise Mezunu
Bartın
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı.

Eğitim durumu: Lise Mezunu. Bir gıda sektörünün sahibi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık da ekonomik verilerin daha üstlere taşınması adına ilin dinamiklerini harekete geçirirken, sık sık ildeki sanayici ve iş insanları ile bir ayara gelerek, sıkıntı ve isteklerine kulak veriyor.
 
Düzce'nin sanayisi bir arpa boyu yol ilerlemiyor
Diğer kentlerde hal böyleyken ilin ekonomik yönden gelişimi için kafa yorması gereken Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Tuncay Şahin, hizmeti geri plana itiyor. Bu yüzden Düzce’nin sanayisi bir arpa boyu yol ilerlemiyor.

İki etkinlikte de sınıfta kaldı 

Göreve gelir gelmez “Düzce’nin gelişmesi için kafa yoracağız” diyen ancak sözle icraatı tutmayan Şahin’in Teknopark’ta düzenlediği 60. yıl töreni ve ardından kapalı pazaryerindeki Düzce Fuarı gibi iki önemli organizasyonda sınıfta kalması ve Düzce’yi adeta rezil etmesi, her isteyenin önemli makamların koltuğuna oturmaması gerektiği gerçeğini gözler önüne serdi.

“Düzce’ye gözle görülür bir katkı sağlayamadı”

Düzce’nin ekonomisini düzeltmesi, iş insanlarının sıkıntı ve taleplerine kulak vermesi, şehre fayda sağlayacak yatırımların gelmesi için girişimlerde bulunması gereken TSO, Şahin ve yönetiminin görevi devralmasından bu yana “İş yapan” değil, “Etkinlik” odasına dönüştü. Sürekli yemekli organizasyon ve kahvaltılarla odanın kaynaklarını nasıl verimli kullandıkları ortada olan Şahin yönetimi, 1 yıldır Düzce’ye gözle görülür bir katkı sağlayamadı. Bu durum devlet ve özel sektör arasında köprü vazifesi gören bir kurumun başkanlık makamına oturan isimlerin her yönden çok donanımlı olması gerektiğine işaret ederken, gözleri diğer illerin TSO başkanlarına çevirdi.

Düzce sanayisinde kara tablo: 16 ayda 130 fabrika kapısına kilit vurdu

Öte yandan Düzce değil yatırım çekmek, eldekini bile kaybediyor… Düzce’nin sanayi ve ticaretinin gelişmesi için hiçbir proje hayata geçiremeyen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası kötü gidişata seyirci kalıyor. Düzce’nin büyüyen sorunlarından biri olan sanayideki gerileme verilerle gözler önüne serildi. 1 Ocak 2018 ve 1 Mayıs 2019 tarihleri arasında Düzce’de faaliyet gösteren 130 şirket iflas bayrağını çekerek, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan kaydını sildirdi. Yaşanan bu vahim tablo karşısında Ticaret ve Sanayi Odası’nın hiçbir adım atmayışı ise dikkatlerden kaçmadı. Kapanan bunca işletmeye rağmen proje üretmek bir yana geniş katılımlı bir toplantıda sanayicilerle bir araya bile gelmeyen Düzce TSO’nun başındaki isim olan Tuncay Şahin ve yönetiminin ne amaçla görevde bulunduğu sorgulanıyor.

Yurt dışı gezileri gibi etkinliklere koşarak giden, ancak konu yerli işletmelerin sorunları olanca adım dahi atmayan Şahin yönetimindeki Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, mevcut grafiği ile sınıfta kalmış görünüyor.


Haber: S.ÜNSAL


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ