7 yıl sonra yine aynı hastalık nedeniyle evlat acısı yaşadılar. 2012 yılında 1.5 yaşında olan kızları Azra’nın genetik bir hastalık olan mitokondriyel enzim eksikliğine yakalandığını öğrenen Altunkaynar ailesi, tedavi bulunur umuduyla çalmadık kapı bırakmadı ancak çaresi olmayan bu hastalık evlatlarını onlardan kopardı.

İlkokul çağlarında bir kızları daha olan aile, yıllar sonra tekrar evlat sahibi olmaya karar verdi ve 2018 yılında kucaklarına Eyüp Alp'i aldı. Ancak kaybettikleri kızları gibi Eyüp Alp'e de mitokondriyel enzim eksikliği hastalığı teşhisi konulunca kabus dolu günler geri döndü. Bir kez daha çocuklarını kaybetmemek için mücadeleye başlayan aile, Sağlık Bakanlığı dahil tüm ilgili kurumlardan destek gördü ancak dünyada sadece 3 kişiye teşhisi koyulan bu amansız hastalığın tedavisi olmadığı için Eyüp Alp sağlığına kavuşamadı. 

2.5 ay önce haber merkezimiz aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen anne Tuğba Altunkaynar, "Sayın Cumhurbaşkanımız size sesleniyorum, sesimi duyun Allah rızası için... 7 yıl önce 1 buçuk yaşındaki kızımı kaybettim mitokondriyel genetik hastalığı vardı ama tedavisi yoktu. Şimdi 1 yaşında oğlum oldu yavrumun yine mitokondriyel enzim eksikliği çıktı ve yine aynı hastalık 7 yıl önce bir evladımı kaybetmiştim tedavisi yok diye. Şimdi oğlumu da kaybetmekten korkuyorum neden bu hastalıkların tedavisi bulunamadı bizlere yardım edin para pul istemiyorum. Ben hastalığı bulmak için yardım istiyorum. Doktorlarımızdan Allah razı olsun çok yardım ediyorlar bizlere ama onlar da bir yere kadar elinden geleni yapıyorlar. Sağlık Bakanlığı bu genetik hastalıkla ilgili ne aşamada, neden hala bulunamadı bu hastalıklara çare? Sesimi duyun ne olur belki bir umut bir yerlerde çare vardır.” demişti.

Ancak umutlu bekleyiş Ramazan'ın ilk günü yerini derin bir kedere bıraktı. Henüz 1 yaşında olan Eyüp Alp de ablası gibi yaşama tutunamadı. İkinci kez evlat acısı yaşayan ailenin şimdi tek temennisi tıbbın artık bu tür hastalıklara çaresiz kalmaması ve başka anne-babaların aynı yürek yangınını yaşamaması...

Haber: C.ÜSTÜNER