Havaların ısınması ile birlikte haşereler de şehrin dört bir yanını sardı. Sivri ve kara sinek kabusunun yanı sıra son yıllarda üreticilere zor günler yaşatan ve 'yeşil katili' olarak anılan Amerikan Beyaz Kelebeği'ne karşı da Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekipler tarafından şehir merkezinin muhtelif yerlerinde ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, geçen yıl yapılan etkili mücadelenin de katkısıyla karasinek, sivrisinek ve foseptik ilaçlamalarının popülasyonun gözle görülür şekilde baskılanmasını sağladığı vurgulandı.



Yaz dönemi için oluşturulan çalışma planı çerçevesinde çalışmaların ikinci turunun başladığı ve konu hakkındaki şikayetlerin de titizlikle değerlendirileceği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yıl içinde devam eden rutin mücadele programında karasinek ergin ve larvalarına karşı ahır ve foseptik ilaçlamalarında ikinci ilaçlama turu devam etmektedir. Bunun yanı sıra şubat ayında başlayan sivrisinek larva ergin mücadelesinde üreme alanlarındaki ilaçlamalar devam etmektedir. Sivrisinek erginlerine karşı yapılan gece ilaçlamalarına yağışlar sebebiyle gelecek hafta içinde başlanacaktır. Amerikan Beyaz Kelebeği'nin de geçen yıl yapılan başarılı mücadele sayesinde zararlı popülasyonu baskılanmıştır. Bu sebeple bu yıl sadece Beyaz Masa ALO 153 hattına gelen şikayetler üzerinden veya muhtarlarımızın talebi doğrultusunda zararlının görüldüğü ağaçlarda ilaçlama ile mücadele yapılmaktadır."

Haber: C.ÜSTÜNER