Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde düzenlenen belge törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri ve sağlık personelleri katıldı.

Belge töreninde konuşma yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “ Bilindiği üzere, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, devletimizin tüm kurumlarının katılımıyla devam etmektedir.  Bu süreçte, risk grubunda bulunan vatandaşlarımız başta olmak tüm vatandaşımızın virüse karşı korunması, salgının yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması için filyasyon görevini yürüten sağlık çalışanlarımız en ön safta yer almaktadırlar. Doktor, hemşire, hasta bakıcı ve diğer her kademede yer alan sağlık personeli; salgının yayılmasının önüne geçilmesi ve kontrol altına alınması için gecelerini gündüzlerine katıp, aileleri ve sevdiklerinden uzak kalarak, vatandaşlarımızın sağlıklarını kendi canlarının önüne koyup görevlerini büyük bir fedakârlıkla yürütmektedirler.” dedi.

“Maalesef Düzce’de 1 kişi daha salgından dolayı vefat etti”

Düzce’de koronavirüs tedavisi gören 73 yaşındaki bir hastanın daha hayatını kaybettiğini ve Düzce’de salgına bağlı ölüm sayının 10’a yükseldiğini ifade eden Vali Dağlı, “Maalesef, üzülerek söylemek istiyorum ki, Düzce’de salgından dolayı vefat edenlerin sayısı 10’a yükseldi. Bugün öğleden önce, 73 yaşındaki bir hastamızı daha kaybettik. Bu nedenle vatandaşlarımızın sağlıklarını riske atacak her türlü ihtimale karşı dikkatli olmalarını diliyorum. Yeni hayat tarzımız; kontrollü sosyal hayat, hep birlikte tedbir. Koşulu; maske ve 1,5 metre sosyal mesafe. Bayramı çok dikkatli geçirerek virüsün yeniden yayılmasına fırsat vermeyelim.” diye konuştu.

“Salgın nedeniyle bayramı buruk kutlayacağız”

Vali Dağlı ayrıca, tüm Düzce halkının Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Bu bayramı koronavirüs salgını nedeniyle buruk kutlayacağız. Ama alınan bu karar, bizlerin ve gelecek nesillerimiz çok önemli. Bu salgın bitene kadar, bütün tedbirlere uymalıyız. Ben bütün Düzce halkının bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu.