31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda köy ve mahallelerde halkın oylarıyla seçilen muhtarlar için düzenlenen “Muhtarların Eğitimi Programı” Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı’nın katılımıyla bugün başladı.

Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve STK Müdürleri de bulundu.



“Halka hizmet, hakka hizmettir”


Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı katıldığı eğitim programının önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

 “Hepinizi çok ulvi bir görevi yapmak üzere bölgelerinizden, mahalle ve köylerinizden seçilmek suretiyle buraya geldiniz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. “Halka hizmet hakka hizmettir” anlayışıyla halkımıza hizmet etmek üzere buna talip oldunuz ve halkımızın da teveccühüyle görevlerinize başladınız. Güzel görevler yapacağınızdan eminiz, niyetinizin iyi olduğundan eminiz. İnşallah niyet güzel olursa akıbette güzel olur. Muhtar dediğimiz nedir? Köyden, mahalleden önde giden önderlik yapan, iyi şeyler için halkın önünü açan kişidir. Aynı zamanda bir mülki idare amiridir. Yani devletin temsilcisidir. Aynı zamanda halkında temsilcisidir.“



 “Muhtar dediğimiz gençlerle ilgilenecek”

Muhtarların genlerle ilgilenmesi gerekliliğine vurgu yapan Dağlı, ifadelerine şu şekilde devam etti:

“Bu konuda gençlik önemli. Gençlerle ilgili çalışmalarımıza çok daha hız vereceğiz. Gençliğimizle çok yakın ilgi içerisinde olacağız. Muhtar dediğimiz gençlerle ilgilenecek, gençlerin dertleriyle ilgilenecek, neler istediğiyle ilgilenecek. Önümüzde daha inançlı ve emin bir gençlik, nesil bırakmak için bir borcumuz var. Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan korumak üzere çalışmalar yapacağız.  Jandarma Komutanlığımıza, Emniyet Müdürlüğümüze gerek kamu kurumlarına destek olacağız. İnşallah gençliğimizi bu şekilde korumuş olacağız.”

Yeni uygulamaları görmek için 1 haftalık bir eğitim yapacağız”

Gerçekleştirilen programın içeriği hakkında da konuşan Vali Dağlı şunları kaydetti:

“Uygulamalar tamamen değişti. Muhtara düşen görevlerin fonksiyonları değişmiş oldu. Yeni uygulamaları görmek için 1 hafta boyunca 3’e ayırmak üzere bir eğitim programı yapacağız. İnşallah güzel bir program olur. Hayırlara vesile olsun. Halkımızın teveccühüyle seçildiniz. İnşallah güzel işler yaparsınız. Her zaman ne gerekiyorsa tüm kurumlarımızla birlikte kapımız açık.”

 “Yaklaşık iki bin kişilik bir eğitimimiz var”

Dr. Zülkif Dağlı’nın ardından muhtarları bilgilendirmek için kürsüye çıkan İdari ve Denetim Müdürü Sebahat Güven Batur şunları söyledi:

 “Bu eğitimi çok önemsiyoruz. Yaklaşık iki bin kişilik bir eğitimimiz var. Umut ediyorum ki hepiniz bundan güzel istifade eder çalışmalarınızda size yol ve rehberlik eden programı tamamlamış olursunuz. Eğitim programında ben İdare ve Denetim Müdürlüğü ile ilgili konuları aktaracağım ama eğitim programımız geniş çaplı hazırlandı. Bütün kurum Müdürlerimiz burada olacak, hem kurumların kendi görevlerini sizlere anlatacaklar hem de size kurumlarla ilgili görev ve sorumluluklarınızı hatırlatarak hizmetlerimizi güzel bir şekilde yapmak için yardımcı olacaklar.”



“Bizim ailemizde bağımlı yok diyerek duyarsız kalmayalım”


Muhtarların gençlerle ilgilenmesi hususunda da konuşan Güven şu ifadelerde bulundu:

“Sayın Valimizinde dile getirdiği gibi “Bağımlılıkla Mücadelede” konusu sadece kullanıcılar için değil. Toplumda hepimiz beraber yaşıyoruz bizim ailemizde bağımlı yok diyerek duyarsız kalmamanızı rica ediyorum. Toplumda bir kişi rahatsız olursa bundan hepimiz rahatsız oluruz. Ümit ediyorum edindiğimiz bilgileri mahallelerimizde uygulama fırsatı buluruz.”          

Açıklamaların ardından muhtarlar bilgilendirme seminerinde birçok konu hakkında bilgi aldı.




HABER: E.K. DURSUN