Her yıl yaz aylarında tarımsal sulama amacıyla devreye sokulan sulama kanallarıyla ilgili kirlilik şikayeti gündeme geldi.

Merkeze bağlı Hacıaliler ve Akpınar köylerinden geçen kanala temizlenmeden su verildiğini savunan muhtarlar, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0542 767 18 81)'na gönderdikleri video ile durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Hacıaliler Köyü Muhtarı Fikri İş ve Akpınar Muhtarı Murat Bıçak her yıl temizlik yapıldıktan sonra su verilen kanallarda bu yıl hiçbir çalışma yapılmadığını belirtti.



Düzce Ovası Sulama Birliği'ne kanalların tamamen pislik dolu olduğu yönünde dilekçe ile müracaat ettiklerini vurgulayan tepkili muhtarlar, şu ifadeleri kullandı:

"Temizlenmesi gerektiğini beyan ettik dilekçemize cevap bile vermediler. Su verildiği taktirde vatandaşların mağdur olacağını beyan ettik ve 1 Temmuz'da hiçbir temizlik yapılmadan kanala su verdiler. Kanalın hali bu! Vatandaşlarımız mağdur olucak. Biz muhtarlar olarak kanalın içi ve etrafındaki pisliklerin tamamen temizlenmesini istiyoruz Temizlenmediği takdirde su verilmemesi gerekmektedir. Mağduriyet oluşursa tek sorumlusu Devlet Su İşleri ve Sulama Birliği'dir."



Öte yandan muhtarların gönderdikleri video kirliliğin büyük boyutta olduğunu kanıtladı. Tarımsal alanların sulanması için kullanılmaya başlanan suya yosunlardan otlara, evsel atıklardan çeşit çeşit plastik şişeye kadar birçok maddenin karıştığı görüldü. Bu durum "Kirli ve hatta kimyasal maddelerin karışma ihtimali olan suyla tarla sulanmasına nasıl göz yumulur?" sorusunu sorgulamaya açtı.



Haber: C.ÜSTÜNER