12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü çerçevesinde  Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.  Düzenlenen etkinliğe Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve diğer protokol üyeleri katıldı.

15 Temmuz Şehitler Lisesi Tarih Öğretmeni Sedat Besni yaptığı konuşmasında  “Hepimiz biliyoruz ki Mehmet Akif’i anlatmak için kelimeler yetmez sayfalar kifayetsiz kalır. İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan daha üstün konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve  istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda meydana gelen ıstırabın tercümanı olmasından ileri gelir. Bu nedendir ki İstiklal Marşı milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtan yegane örnektir. İstiklal Marşımız yurdumuzun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde hazırlandı. Saldırgan düşmana karşı Anadolu’da tutuşan heyecanı alevlendirecek vatan sevgisini ve inancını canlı tutacak bir marşın hazırlanması düşüncesi ortaya çıktı” diye konuştu.

15 Temmuz Şehitler Lisesi öğrencilerinin günün anlam ve önemini anlatan tiyatro oyunun sergilenmesinin ardından etkinlik son buldu.