17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde Düzce’de meydana gelen depremlerden sonra çıkarılan 587 sayılı Zorunlu Deprem Sigortası Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 27 Eylül 2000 tarihinden itibaren Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) sistemi uygulamaya konulurken, bu sigortayı sunmak üzere devlet tarafından Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kuruldu.
İllere göre Zorunlu Deprem Sigortası oranlarında ilk sıralarda daha önce büyük depremler yaşayan Düzce, Bolu, Yalova illeri yer alıyor.
2011 yılında başlatılan ve bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen “DASK Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” Projesi’ne katılan 26 il arasında bulunan Düzce’de her yıl düzenli olarak eğitimler düzenleniyor.

Bu yıl “Önce Evimizde Güven, Sonra Şehrimizde Güven” sloganı ile hayata geçirilen projenin hedefi afet bilinci ile sigortalı yaşam kültürünün ülke genelinde yaygınlaştırılması olarak belirlenirken, aynı amaçla Düzce’de planlanan etkinliklerin uygulanmasına başlandı.

Bu kapsamda; Düzce Valiliği koordinesinde, AFAD Müdürlüğü DASK eğitmenlerince Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kursiyerlere, Uzunmustafa İlkokulunda 4. sınıf öğrencilerine ve Beyciler İlkokulunda 4. sınıf öğrencilerine DASK eğitimi verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere kamu ve özel kurum kuruluşlar ile ortaklaşa yapılan çalışmalar doğrultusunda hazırlanan proje uygulama takvimi kapsamında öğrenciler ve halka yönelik eğitim, açık ve kapalı alan tanıtım etkinlikleri yılsonuna kadar devam edecek.