Düzce şehir merkezinde bulunan Avni Akyol ve İnönü Parkları, asıl sahibi olan halka açılmak üzere tekrar düzenlemeye gidilerek içerisindeki kaçak yapılar Düzce Belediyesi'nin talebi ve Düzce Valiliği'nin onayı ile yıkılmıştı.  “Millet Bahçesi 1. Etap Projeleri” kapsamında yeniden düzenlenecek olan parklar, Düzceli vatandaşların hizmetine sunulacak.




Öncü Haber ekibi, yeniden düzenlenecek ve “Millet Bahçesi” olacak olan parkları vatandaşlara sordu. Parklarda neler olması veya olmaması konusunda Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzceliler, “Millet Bahçesi” projesinin bitmesini sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.
 



 
“Parklarda yıkılan binaların yerine kütüphane yapılsın”
Parklarda yıkılan binaların  yerine kütüphane yapılmasını isteyen  Binnur Aktaş şunları söyledi: “Yıkılan üç park binasının yerine, kütüphane, sokak hayvanlarının beslene bilecekleri yerler yapılması insanların rahat bir ortamda oturabilecekleri yerlerin olmasını isterim”
 


 
“Ailelerin rahat edebileceği yerler olmasını isterim”
Ailelerin oturabileceği güvenlikli rahat yerlerin olması ve ekonomik olmasını isteyen Onur Kartal şunları ifade etti:  “Ailelerin otura bileceği yerlerin olması, gençlerin rahat edebileceği kafelerin olması taraftarıyım, çocuk oyun alanlarının olabileceği yerler isterim”
 



“İnsanların rahat edebileceği mekanlar olursa güzel olur”
Millet bahçesi içerisinde insanların sağlıklı ve güvenlikli ortamda güzel vakit geçirmelerini sağlayacak parkların olmasını isteyen  Zeynep Örnek şunları belirtti : “ Yapılması düşünülen yerlere tesislerde insanların rahat edebilecekleri yerlerin olması, güzel mekanlar olsun, her kesimin rahat edebileceği güvenlikli ve sağlıklı mekanın olmasını isterim”



“Ucuz çay bahçesi olsun isterim”
Yıkılan yerlere güzel projelerin yapılmasını isteyen İsmail Aksoy şöyle konuştu: “Millet bahçesi adı altında yapacakları bu yerlere Düzce Halkına yakışır güzel mekanlar yapılmasını, özellikle çay bahçesi olmasını isterim. 15 Temmuz örneği gibi ucuz çay bahçesi olsun isterim”
 



“Sosyal tesislerin yapılması güzel olur”
Sosyal tesislerin yapılacağı güzel mekanların olmasını isteyen Müzeyyen Tunç şunları kaydetti: “Yıkılan binaların yerine sosyal tesisler yapılmasını isterim, kütüphane olmasını isterim, sağlıklı ve güvenlikli yerlerin olmasını isterim. Yapılacak mekanın çevre düzenlemesinin güzel ve temiz olmasını isterim. Ben kalıcı konutlarda oturuyorum. Düzce merkeze geldiğimizde işimizi bitirip geri dönüyoruz. Rahat ekonomik sosyal tesislerin yapıldığı yerlerin yapılsa çok daha güzel olur. Daha farklı aktiviteler sosyal tesislerin yerlerin olmasını isteriz”        
 

 
“Millet Bahçesi projesi Düzce için faydalı olacaktır”
Millet Bahçesi projesinin Düzce için faydalı olacağını belirten Tunahan Torlak şöyle konuştu: “Yıkılan parkların yerine millet bahçelerinin yapılması yararlı olacağına inanmıyorum. Eski haliyle lunapark ı seviyorduk. Gençlere yönelik farklı bir şeyler olması daha iyi olacak. Mevcut parkı yıkmak yerine Melen park gibi geliştirilebilirdi. Eğlence alanları gibi bir şeylerin düşünüle bilirdi”
 



“İnsanların huzur bulacağı parkların yapılması gerekir”
Yıkılan binaların yerine insanların huzur bulacakları tesislerin yapılmasını isteyen Fatih Çetin şunları ifade etti: “Özellikle buralara insanların huzur bulacakları mekanların yapılmasını isterim, buralarda ailelerin oturabilecekleri sıcak bir ortam olmalı. Belediyenin yapacağı tesisleri yine Belediyenin işletmeciliğinin yapacağı mekanlar olmalı öğrencilere maddi yönden destek sağlayacaktır. Dışarda yemek yediğimizde pahalıya geliyor. Belediyenin işletmeciliğini yapacağı bir tesis de daha ekonomik yerlerin olmasını isterim”
 



HABER: S.KARADAG