Düzce’nin en faal dernekleri arasında yer alan ve sadece kendi kültürlerini tanıtmak için değil şehrin gelişmesi adına da önemli çalışmalara imza atan Düzce Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Öncü Medya Grubu’na hem yeni yeri için “hayırlı olsun” demek, hem de etkinliklerine geniş yer vermesi dolayısıyla teşekkür etmek için bir ziyaret gerçekleştirildi.



Ziyarette Düzce Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Kesen’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Av. İsmail Can, Hasan Menekay, Burhan Tutkun, Apdullah Özbulat, Av. Mete Can ve Kemal Genç hazır bulundu.



Öncü Medya Genel Müdürü Murat Yavuz tarafından ağırlanan dernek yetkilileri Ankara-İstanbul arasını 1,5 saate indirecek olan ikinci hızlı trenin güzergahına Düzce’nin de dahil edilmesi için  yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz aylarda Ankara’nın göbeğinde pankart açarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran derneğin Başkanı Osman Kesen konuşmasında, İstanbul-Ankara arası yolculuk süresini 4 saatten 1,5 saate indirecek olan Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya-İstanbul arasında 5 milyar dolara mal olacak demiryolu projesinin Düzce’den de geçmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve konunun takipçisi olduklarını vurguladı.



Ziyaret toplu fotoğraf çekimi yapılmasının ardından sona erdi.

Haber: H. DURNA