Düzceliler son dönemde en çok Düzce Belediyesi’nin otobüs saatlerindeki revizyonunu konuşuyor.  Geçtiğimiz günlerde Kalıcı Konutlar’da ikamet eden vatandaşların şikayetlerini Öncü Haber olarak dinlemiş ve gündeme taşımıştık. Bu kez, Beyciler Mahallesi sakinleri, mikrofonlarımıza konuştu. Değişen otobüs saatlerinin yanı sıra durak ve dolum noktası eksikliklerini de dile getiren vatandaşlar, belediye yetkililerine seslendi. Özellikle pazaryerlerinden dönüşte otobüste yaşanan kavgaları anlatan Beyciler Mahallesi sakinleri, seferlerin yeniden yarım saatte bir olmasını istediklerini belirtti.



Mahalle sakinlerinden Bahar Yağız, “Saatte bir otobüs olduğu için çoluk çocuk sıkıştı otobüste.” diyerek seferlerin yarım saatte bir olmasını istedi.

Bir diğer mahalle sakini Bedriye İpek, hastalandıklarında veya eczaneye gitmeleri gerektiğinde saatte bir otobüs geldiği için geç kalacaklarını belirtti.

“Otobüste yumruk yumruğa geldiler”



Oğlunun liseye başladığını ve yeni otobüs saatlerine nedeniyle ders zilinden bir buçuk saat önce okulda olacağını söyleyen Serap Boztepe, şöyle konuştu:

“Benim oğlum liseye başladı. Saat başlarında otobüse binse bir buçuk saat okulda mı bekleyecek benim oğlum?  Asılan saatlerin hiçbiri doğru değil. Pazara gittim dün. Otobüste yumruk yumruğa geldi millet. Nefes alamadık, ezilme raddesine geldik. Buçuk otobüsleri olduğunda çok rahattık.”

Otobüs kartlarında para olmadığında otobüslerin almadığını fakat mahallelerine dolum noktasının yapılmadığını belirten Serap Boztepe, “ Üniversiteli çocuklar da geldi. Herkes bir otobüse biniyor. Otobüse biniyorsun, komşunda para olmuyor. Sen kartından çekiyorsun ama sende de bitiyor. Hastalandığımızı farz edelim, otobüse nasıl bineceğiz? O zaman belediye buraya dolum noktası yapacak. Her yerde varsa, burada da olmalı!” dedi.

“Yağmurlu havalarda bekleyeceğimiz durak yok”



Beyciler Mahallesi’nde yaşayan Kübra Işık, yağmurlu havalarda bekleyecek bir durağın olmadığını söylerken şu ifadelerde bulundu:

“Belediye otobüsüne biniyoruz kartsız almıyorlar. Kart dolum noktası yapmak zorundalar o zaman. Yağmur yağıyor, durağımız yok. Ayrıca otobüste herkes üst üste gidiyor. Otobüs saatlerinin de yeniden yarım saatte bir olmasını istiyoruz.”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye seslenen Gülçimen Yıldırım, “Otobüslerde kartımız olmadığında binemiyoruz. Şoförler herkesin içinde azarlıyor, zorumuza gidiyor.” dedi.




HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: C.A.KUŞ