Düzce Belediyesi Sosyal ve Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, maske, eldiven ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek evde bakım hizmetlerin tekrar başladı.

Evde bakım hizmeti alan vatandaşların her türlü talebiyle yakından ilgilenen ekipler, vatandaşların günlük yemek ihtiyacı, ev temizliği, kişisel temizlik ve alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

"200’e yakın vatandaşa evde bakım hizmeti veriyoruz"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, konuya ilişkin yapılan açıklamada, sosyal belediyecilik ilkesi gereği 80 aile ile 200’e yakın vatandaşa günlük, haftalık ve aylık olarak belirlenen programlar dahilin de evde bakım hizmetleri verdiklerini belirtti.

"Bu konuda oldukça hassas davranıyoruz"

Evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşların sayısını daha da arttıracaklarını aktaran Özlü, “Koronavirüs salgını nedeniyle evde bakım hizmeti veren personeller, temizlik ve hijyen şartlarına önem göstererek hareket ediyor. Bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Çünkü hem personelimizin hem de yaşlılarımızın sağlığı her şeyden önemli. Personelimiz, bakım hizmeti alan vatandaşlarımızın rutin işlerini yapmalarının yanında, onlarla sohbet ederek bir nevi sosyal ihtiyaçlarını da gideriyor. Bu yönden de vatandaşlarımızın manevi ihtiyaçlarını karşılayarak moral anlamında da kendilerine destek oluyoruz. Kendilerinin yalnız olmadığını, kimsesiz olmadıklarını hissediyorlar ve mutlu oluyorlar.” dedi.