Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 11 ayın sultanı Ramazan Ayı'nın son iftarını Düzce'de görev yapan yerel basın çalışanları ve ajans temsilcileri ile yaptı. Kusursuz Kafe'de gerçekleştirilen iftara Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Celal Kasapoğlu ve Hüdaver Gösterişli de katılım sağladı. 



Düzceli iş adamlarına çağrıda bulundu

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü iftar yemeğinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Düzcespor'a destek çağrısında bulunan Özlü, 150 Düzceli İş Adamından 10'ar bin liralık yardım beklediklerini belirtti. Çoğu şehirde olduğu gibi Düzce'nin de kendi takımına destek vermesi gerektiğini belirtti. Özlü, Düzce Belediyesi olarak Düzcespor'a yıllık 1,5 milyonluk destek sağladıklarını belirtti.




Kriz yok mali disiplin var

Düzce Belediyesi'nde ki maaş gecikmelerine de açıklık getiren Özlü şunları söyledi:

“Maaş krizi diye bir şey yok. Mali disiplin var. Biz elimizde bulunan parayla ödeyebileceğimiz maaşları yatırdık. Fakat kalan maaşları yüksek faizli kredi çekerek ödemek yerine belediyeye  olan borçların ödenmesiyle tüm maaşları yatırdık.”



'Vardiyalı sisteme geçmek bizim için faydalı olacak'

 'Düzce Belediyesi'nde ki şişik kadrodan dolayı işçi çıkarılacak mı?' sorusuna da şu yanıtı verdi: 

“Bu sebepten dolayı işçi çıkarmayacağız. Çalışanlarımızı gerekli yerlere yerleştireceğiz. Vardiyalı sisteme geçmek bizim için faydalı olacak. Bu sayede artı ücret olan mesai ücretleri gibi ödemeleri yapmayacağız.”

'Çalışmadığını tespit ettiğimiz kişileri işten çıkaracağız'

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ATM Memurları diye tasvir edilen, çalışmadan maaş alan memurlar hakkında uygulayacakları sistemi şu cümlelerle açıkladı:

“Biz belediyenin 18 ayrı noktasına yüz tanıma sistemi kuracağız. Böylelikle kimin çalışıp, kimin çalışmadığını şayet varsa tespit edeceğiz. Çalışmadığını tespit ettiğimiz kişileri işten çıkaracağız.”



Haber: H. DURNA