31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda halkın çoğunluğunun oyunu alarak Düzce Belediye başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazanan Dr. Faruk Özlü, göreve başlar başlamaz kurum içinde yaptığı detaylı inceleme sonucunda yüzlerce şişik kadroyla karşılaştı.

Düzce Belediyesi'nin kapasitesinden çok fazla sözleşmeli ve taşeron personel alındığını tespit eden Başkan Özlü, ulaşım, mezbahane ve gereksiz projelerle göz göre göre yıllarca milyonlarca lira zarara uğratılan kurumda gereksiz yere alınan çalışanlara da ayda yüz binlerce lira ödeme yapıldığı gerçeği ile karşı karşıya kalınca hemen A takımını topladı. Çalışanların detaylı şekilde verimliliğini ölçmek için perfomans değerlendirmesi yapılması kararı alan üst yönetim, birim müdürlerinden çalışanlarına puan vermesini istedi. Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Cengiz Tuncer ve Celal Kasapoğlu ile birim müdürleri koordinesinde belediyedeki tüm çalışanların performans karnesi geçtiğimiz günlerde Başkan Dr. Faruk Özlü'nün önüne koyuldu. Aynı şekilde Başkan Özlü, çalışanlardan da müdürlerine oy vermesini ve düşüncelerini yazmasını istedi. İsimsiz şekilde müdürleri hakkında görüşlerini kağıda döken ve puan veren belediye personelinin değerlendirmesi de başkanlık makamına iletildi.

Tüm bu değerlendirmeleri, başkan yardımcıları ve danışmanları ile mercek altına alacak olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün ilk etapta 15'e yakın sözleşmeli personel ile yollarını ayırdığı öğrenilirken, bu sayının gelecek günlerde artacağı öngörülüyor. Aynı şekilde çalışanların yöneticiliğini beğenmediği müdürlerin de değiştirileceği konuşuluyor.
70 civarında sözleşmeli personel ile bin 200 civarında ise taşerondan kadroya geçen çalışanın olduğu Düzce Belediyesi'nde sadece mesai doldurmak için işe gelen ve verim sağlamayan işçilerle yola devam etmemekte kararlı olan Başkan Özlü, hem çalışmayan personeli kurumdan uzaklaştırıp hem de şişik kadroyu azaltarak bir taşla iki kuş vuracak.


HABER: S.ÜNSAL