Çevre Düzenleme, otomatik sulama sistemleri, rulo çim, peyzaj, projelendirme gibi alanlarda faaliyetler sergileyen Villa Garden Peyzaj, örnek bir davranışa imza attı.

“Sürdürülebilir yeşil Düzce için senin de dikili bir ağacın olsun” parolasıyla başlatılan kampanya dâhilinde, firma kendileri ile iletişime geçecek okulları bekliyor.

Düzce iklimine uygun birçok bitkiyi karşılıksız olarak okullara vermeye hazır oduklarını belirten Villa Garden, böylelikle betonlaşmanın önüne geçmeyi planlıyor.



“Son 10 yıldır aşırı bir inşaatlaşma başladı”


Şehrin son zamanlarda betonlaşmaya başladığını ifade eden Villa Garden Peyzaj Kurucusu Melih Şahin, şu şekilde konuştu:

“Elimizde bazı bitki türleri var. Düzce’de hem yetişebilecek, hem kolay uyum sağlayabilecek, hem de uzun vadede yaşayabilecek. Bu bitkilerimizi okullarımız için hibe etmek istiyoruz. Düzce’de son 10 yıldır aşırı bir inşaatlaşma başladı. Betonlaşmaya karşı en azından genç nesillerimize örnek olması için ağaçları hibe etmek istiyoruz.”



“Ağacı olmayan, çocukların rahat hareket edemez”


Çocukların yeşil alanlarda eğitim görmesini hedeflediğini açıklayan Şahin, gelecek nesillere de örnek olmayı hedeflediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“1 de olur, 5 de olur, 10 da olur. Okullarımızın ihtiyacına göre biz buradan tedarik edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Ağacı olmayan, çocukların rahat hareket edemeyeceği, beton fazlalığı olan okullarımız bize ulaşıp fidan tedariki gerçekleştirebilir. 5 Haziran Çevre günü münasebetiyle tahribe uğrayan alanlarımız zaman içerisinde artmakta. Buna istinaden, ağaç ve benzeri alanlara zarar vermemesi gerektiğini, temiz kullanması gerektiğini, parklarımıza, sokaklarımızı ve diğer rekreasyon alanlarımıza sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum.”



Haber: E.K.DURSUN
Görüntü: T.AKARSU