Geçtiğimiz haftalarda, Düzce Merkez Çay Mahallesi Ela Bahriye Oral Bulvarı’ndaki ışıklandırma sıkıntısını daha önce gündeme taşımış ve Çay Mahallesi muhtarı Hüseyin Mali ile röportaj yaparak caddenin geceleri tehlikeli olduğunu dile getirmiştik.
 
Özellikle otogara ulaşım için kullanılan Düzce’nin en işlek bulvarlarından Ela Bahriye Oral Bulvarı’nda her akşam yeterli ışıklandırma olmadığı için hem sürücüler hem de yayalar zor anlar yaşadığını söylemiştik.



Havanın kararması ile birlikte ulaşımda sıkıntılar baş gösteren bulvarda, SEDAŞ’ın gerekli çalışmaları yapmasının  beklendiğini, Düzce merkezden köylere ve otogara bağlantı sağlanan Ela Bahri Oral Bulvarı’nda ışıklandırma yapılmaması nedeniyle geceleri görüş mesafesinin düştüğünü ve sürücülerin yayaları görmekte zorlanmasının kazalara zemin hazırladığını haberimizde belirtmiştik .


Yaptığımız haber üzerine SEDAŞ’tan bir açıklama geldi. 24 Ağustos tarihli “İlla birinin canı mı yanmalı?” başlıklı haberimizi okuduklarını ve gerekli incelemeleri yaptıklarını belirten SEDAŞ, vatandaşların can ve mal güvenliğini ön planda tutarak ilgili belediyeler ile her türlü konuda iş birliği ile çalışmalarını yürüttüklerini aktardı.



SEDAŞ, Çay Mahallesi Ela Bahriye Oral Bulvarı’ndaki ışıklandırma sıkıntısını dile getirdiğimiz haber üzerine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Düzce Belediye Başkanlığı Destek Hizmetler Müdürlüğü’nün 05.06.2018 tarihli E.24564 sayılı yazılarına istinaden haberinizde de bahsi geçen Çay Mahallesi Ela Bahriye Oral Bulvarı’nda mevcut aydınlatmanın yetersiz ve eksik olduğu belirtilmiş olup iyileştirme ve ilave aydınlatma talep edilmiştir.
SEDAŞ tarafından belirtilen talep incelenmiş olup 2019 yılı yatırım programında yer almıştır.  Söz konusu proje için tesis çalışmalarına da Ekim ayı içinde başlanacaktır.
Bilginize konuyu önemle sunar, kamuoyunun bilgilendirilmesi için vereceğiniz desteğe ve katkıya teşekkür ederiz.
 

Saygılarımızla,  

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü"

HABER: M.KADAŞ