Düzce Valiliği ve Düzce İl Müftülüğü ortak çalışması ile hayata geçirilen Cami Gençlik Merkezi projesi ile gençlerin zamanlarını kaliteli geçirmelerine imkan sağlanırken, diğer yandan  4-6 yaş ve gündüzlü-yatılı Kur’an Kursları’nda 17 Haziran 2019 Pazartesi tarihi itibariyle eğitim ve öğretime başlandı. Startı verilen ‘Genç Yaz Okulu’ projesi de yoğun ilgi gördü.  
 
Projelerle ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘Okulların tatil olmasıyla birlikte il genelinde hizmet veren, Camilerde, 4-6 yaş ve gündüzlü-yatılı Kur’an Kurslarında 17 Haziran 2019 Pazartesi tarihi itibariyle eğitim ve öğretime başlanmıştır. Bu kurslarda; 24’ü sözleşmeli 289 İmam Hatip, 5’ i sözleşmeli 63 Müezzin Kayyım, 24’ü sözleşmeli 185 Kur’an Kursu öğreticisi hizmet vermektedir.

Ayrıca Yaz Kur’an Kurslarının niteliğinin artırılması ve eğlenirken öğrenme ilkesinden hareketle Düzce Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Yaz Kur’an Kurslarına yönelik ülke çapında örnek teşkil eden bir proje hayata geçirilmiştir.

Proje kapsamında 15 yaş üstü lise ve üniversitelilere yönelik “Genç Yaz Okulu” planmış olup 17 Haziran tarihinde Diyanet Gençlik Merkezi ve Düzce Valiliği İlim Sanat ve Fikir Akademisi olmak üzere iki ayrı binada gençlerin yoğun ilgisiyle hizmete başlamıştır. Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar nezaretinde;Futbol Turnuvası, Bilardo Turnuvası, Masa Tenisi Turnuvası, Satranç ve Mangala Turnuvası, Havuz, Paintball, At binme, Macera Parkuru, Sinema, Arkeolojik Gezi, Lunapark,  15 Temmuz İstasyonu, Empati istasyonu, Bilgi Yarışması, Okçuluk, Dart, Badminton, Tenis, Voleybol, Halat Çekme ve Çuval Yarışmaları, Gezi ve Piknik organizasyonları düzenlenecektir. ‘

Haber: S. AYAN