Ramazan ayına girmemizle vatandaşlar hazırlıklara başladı. Marketlerden alışverişlerini yapan vatandaşları nasıl fiyatlar bekliyor sizler için araştırdık. Ramazan kolisine karşı alternatif olarak ramazan çekleri artık Düzce’de de tercih ediliyor.

"İçerisinde tamamen kaliteli ürünler bulundurmaktayız"

Market sahibi Rasim Uçar Ramazana hazır olduklarını bildirdi ve şu açıklamalarda bulundu:

“Ramazan ayına hazırız. Ekibimiz olarak marketimizde ramazan kolisi olarak çeşitlerimiz var. Süper koli ve mega koli olarak. 2 çeşit paket hazırladık. Bunların içinde küçük gold serisi ürünlerimiz var. Küçük paket 75 büyük paketimiz ise 125 lira olarak fark gösteriyor. İçerisinde tamamen kaliteli ürünler bulundurmaktayız. Hurmasından pirincine makarnasında yağına bir evin ihtiyacı olabilecek çoğu şeyi içine koyuyoruz. Bu zaten genelde devamlı insanların sürekli ihtiyacı olduğu ürünler. Onları içine koyarak bu şekilde koliler hazırlıyoruz. Vatandaşlara sunuyoruz özellikle iş adamlarına teklifler getiriyoruz. Onlarla anlaşarak kolilerimizi hazırlıyoruz. Teslim ediyoruz kendilerine onlarda ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıyor. Bu şekilde bir ticaret oluşmuş oluyor. İhtiyacı olan vatandaşlarda bundan faydalanmış oluyor. Tabi ramazanın bereketi bu. Ramazanın bereketinden biz de bereketleniyoruz.”



Geçen seneye oranla marketteki fiyatlarda nasıl bir değişiklik oldu sorumuza ise şu yanıtı verdi:

“Tabi fiyatlar her sene olduğu gibi geçen seneye oranla biraz daha yüksek. Ama biz karımızdan minimalize ederek hareket ettik. Normalde şuan 90 lira olan koliyi 75 liraya veriyoruz. 150 lira olan koliyi de 125 liraya veriyoruz. Çünkü fiyatlar enflasyonunda etkisiyle yükseldiği için vatandaşların mağdur olmaması için biz elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Kendimizden feragat ediyoruz. Mevcut durumda herkes bundan faydalansın istiyoruz. Esnaf olarak bize düşen tüm desteği vermeye çalışıyoruz. Sadece kolilerde değil sebze ve meyvede de aynı indirimleri yapıyoruz. Burada insanlara hizmet vermek adına birçok sebze ve meyvede ve diğer ürünlerde çok cüzi karlarla mal satıyoruz.”



Artık ramazan çekleri tercih ediliyor


Ramazan kolilerinin yanı sıra ramazan çekleri de bu yıl rağbet gördü. Bu alternatifi de müşterilerimize sunuyoruz diyen Uçar sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim birde çok önem verdiğimiz ramazan çekimiz var. Hediye çekleri hazırladık. Bunları firmalara veriyoruz. Kaç liralık isterlerse bunları vatandaşlara veriyorlar. Vatandaşlar bunlarla gelip bizden kaç liralık istiyorlarsa alabilirler. Bunun en güzel yanı da şu insanları ramazan kolileriyle kısıtlamak değil de neye ihtiyaçları varsa ona yönlendirmek. Bizim tavsiyemiz bu yönde de daha çok oluyor. Çünkü biliyorsunuz ramazanda da en çok tercih edilen kırmızı et ve beyaz eti bu kolilerin içine koyamadığımız için böyle ramazan çeklerini oluşturuyoruz. Firmalara bunları sunuyoruz.  Bu şekilde de bir alternatifimiz var yani.”

“Vatandaş ramazan kolisinden uzaklaştı”


“Bu fitre vermek isteyenler için de bir fırsat olabilir. Verecekleri fitre miktarı kadar üzerine yazabilirler bu da farklı bir yöntemdir. Tekel ürünleri kullandırmıyoruz kesinlikle. Gelip bunu paraya çeviremiyorlar. Vatandaşlar her geçen gün daha çok ramazan çeklerine ilgi gösteriyorlar. İnsanlar rahat alışverişi seçiyorlar. Ramazan kolisinde artık uzaklaşılmaya başlandı.”

“Aldıkları ürünlerin iyi kontrol etsinler”

Rasim Uçar Ramazan Ayına girdiğimiz bugünlerde vatandaşlara mesaj olarak şunları söyledi:

“Aldıkları ürünlerin iyi kontrol etsinler. Tarihlerine baksınlar kalitesini iyi araştırıp alsın. Birçok yerde ucuz olsun diye markası bilinmeyen sağlıksız ürünler satıyorlar. Özellikle bunu et ürünlerinde yapıyorlar. Etleri aldıkları yerlerden kesim raporlarını sorsunlar. Hayırlı ramazanlar diliyorum herkese. Bize de bu fırsatı verdiğiniz için Öncü Televizyonuna teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Et fiyatları da zamdan nasibini aldı

Müşteriler ramazanda kasap reyonunda en fazla hangi eti tercih ediyorlar ve fiyatları nelerdir diye sorduk. İşte bu sene ki et fiyatları şöyle:

“Ramazanda müşterilerimiz çoğunlukla kıyma, kuşbaşı ve tavuk eti ürünlerini tercih ediyorlar. Beyaz etin fiyatı 10 liradan başlayıp 22-23 liraya kadar çıkıyor. Kırmızı etin fiyatı ise 44 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıkabiliyor. Tabi geçen seneye oranla bu sene de et fiyatlarında ufak bir artış var.”



Haber: H. DURNA