Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, TRT Radyo 1’de “Gülben Şahin ile Ailece” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

3 bin öğrenciden 33 bin öğrenciye…

Telefon bağlantısı üzerinden gerçekleştirilen programda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin 2006 yılında kurulmuş genç bir üniversite olmasına rağmen, 3 bin öğrenciden 33 bin öğrenciye, 3 fakülteden 14 fakülteye ulaştığını ifade etti.

“Mottomuz; Değer Üreten Üniversite”

Kontenjanlarının yüzde 98’ini dolduran Düzce Üniversitesi’ni; girişimci, yenilikçi, dinamik bir üniversite olarak tanımladıklarını belirten Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi’nin mottosunun ise “Değer Üreten Üniversite” olduğunu söyleyerek “Bu mottodan kastımız, ürettiğimiz akademik bilgiyi, beceriyi ve personelimizin donanımını bölgeyle, şehirle, ihtiyacı olan sanayi kuruluşlarıyla ve halka paylaşabilmek.” şeklinde konuştu.



“6 bin 500 öğrenci kaydı yapıldı”


14 fakülteye, 10 meslek yüksekokuluna, 4 enstitüye ve 2 yüksekokula yaklaşık 6 bin 500 öğrenci kaydı yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Çakar, 30 ülkeden bine yakın yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yaptıklarına da sözlerine ekledi.

Açıklık, şeffaflık ve hesap verebilirlik: Açık Kapı Günü

Açıklık, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin tüm kurumların sahip olması gereken değerlerin başında geldiğine işaret eden Çakar, 3,5 yıl önce randevusuz bir şekilde her ayın ilk pazartesi gününde “Açık Kapı Günü”nü
hayata geçirdiklerini ifade etti. Şu ana kadar 30 Açık Kapı Günü’nde yaklaşık 4 bin kişiyi dinlediklerini belirten Rektör Çakar, bunun bilgi beslemesi açısında büyük fırsat olduğuna vurgu yaptı. Açık Kapı Günü ile birçok yeni uygulamayı da başlattıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, halkın katılabileceği ve önemli bilgilerin paylaşıldığı Açık Ders ile halkın üniversitesini daha yakından tanımasına imkan veren Açık Kampüs uygulamasını örnek gösterdi. Prof. Dr. Çakar, üniversitelerin şehrin kalbinde, insana dokunan, sanayinin sorunlarına çözüm bulmaya çalışan, bilim toplum için anlayışını ilke edinen kurumlar olması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’nin en büyük bağımsız GTT merkezini kurduk”

Sağlık ve çevre alanlarında ihtisas üniversitesi seçilen Düzce Üniversitesi’nin sağlıkta ihtisas alanı olarak Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GTT)’ı seçtiğini dillendiren Rektör Çakar, ülkemizin de ihtiyacı olan bu alanda hekimler rehberliğinde sağlık destek ürünleri ürettiklerini ve GTT uygulamaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’nin en büyük bağımsız GTT merkezini kurdukları bilgisini paylaşan Çakar, yaklaşık 2500 m2 alanda 15 tür GTT uygulaması yürüttüklerinin altını çizdi.

“Anne Eli” projesi

“Anne Eli” projesinde Düzce Üniversitesi’nin en üst yöneticisinin kendi eliyle yemek pişirdiğini ve öğrencilere ikram ettiğini dile getiren Prof. Dr. Çakar, öğrencilerin evlerinden uzak olmadıklarını hissettirmeye çalıştıklarını ve projenin ödül kazandığını belirtti.

Önsözünü yazdığı “İletişim Bence” kitabından günümüz iletişim dünyasına kadar görüşlerini de paylaşan Çakar, teknolojinin ve çağın ne kadar ilerlese ve değişse de, değişmeyen değerlerimizi unutmamayı, Yunus Emre, Hz. Mevlana ve İmam Gazali’nin mesajlarının önemli olduğunu ve ikinci kitaba hazırlandıklarını ifade etti.

Öğrencilere seslendi

Son olarak öğrencilere seslenen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, gençlerin sadece akademik olarak değil, sosyal olarak da yaşama hazır, içi dolu bir özgüvenle yetişmelerini arzu ettiklerini söyleyerek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Haber: C. ÜSTÜNER