Safir Koleji ve Düzce Belediyesi iş birliğinde Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen Düzce 1. Kitap Fuarı kitapseverlerin ve yazarların buluşmasına öncülük ediyor. Eymir Yayın Grubu’nun Sahibi Özgür Eymir fuarda yaptığı konuşmasında ‘Düzce’de ilk defa böyle güzel bir organizasyonun yapılması gerçekten ciddi bir öncülük. Hiçbir zaman bir kolej tarafından eğitime bu kadar destek verilmemişti. Düzce Halkı’na söylemek istediğim sahip çıksınlar.’ diyerek Düzcelilere seslendi. 



‘Fuarımızın ilk günü olmasına rağmen güzel katılım sağlandı’


Düzce Şairler Yazarlar ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Abdullah Çelebioğlu 1. Düzce Kitap Fuarı ile ilgili şunları söyledi:

“Düzce’de 1.si açılan 1. Düzce Kitap Fuarı’nın açılmasında emeği geçen Safir Koleji başta olmak üzere tüm ilgili yetkililere hususen teşekkür ederken ayrıca bu fuara katılım gösteren yabancı illerden gelen yayınevlerine de Düzce Şairler Sanatkarlar ve Yazarlar Derneği başkanı olarak teşekkür ediyorum. Bu fuarda yayınevlerinin yanında Düzce’den derneğimize stand tahsis edilmiştir.  Düzce’de yazar ve şair olduğunu gösterme fırsatımız oldu. Bu fırsatı bize veren siz Öncü Medya’ya da teşekkür ediyorum. Düzce Yazarlar ve Sanatkarlar Derneğimiz çıkarmış olduğu Düzce’de Şiir 1 kitabımız var. Tarihten beri Düzce’de şiir yazmış tüm şairlerimize ulaşmaya çalıştık. Rıfat Ilgaz’dan Harun Hoca’ya kadar Düzce’de yaşamış şairler var. 

Bu fuar gerçekten Düzce için çok büyük bir olaydır. Büyük bir gelişmedir. Düzcemizin bir kitap fuarıyla anılması burada 50 civarında yayınevinin katılması gerçekten Düzcemiz için büyük bir değer olmuştur. Burada tüm kamuoyunun, esnafımızın, iş adamlarımızın ve tabi bürokrasimizin, belediyemizin, valiliğimizin, bütün müdürlüklerimizin bu işe bir memur anlayışıyla değil gönüllü katılımcı kültür insanları anlayışıyla buna katılmalarını hususen de diliyorum. Bugün fuarımızın ilk günü olmasına rağmen güzel katılım sağlandı. Tatil dönüşünde, önümüzde ki  günlerde fuar ilginin daha da çok artacağına inanıyorum.”




‘1 lisan 1 insan derler ya 1 kitap da 1 kültürdür’ 


Düzceli Şair Mücella Ulcay herkesi fuara gelmeye davet ederken konuşmasına şöyle devam etti:

“Düzce Şiir 1 antoloji kitabına ufak da olsa birkaç şiirimle benimde katkım oldu. İnsanlarımız artık okumaktan uzaklaştı. Oysa okumak insanın dünyaya bakış açısını, görüşünü de değiştiren çok güzel bir eylem hatta kitaplar çok güzel arkadaştır. Bu fuarı düzenleyen ve buraya gelen yayınevlerine de sonsuz teşekkürlerimizi ediyoruz. Herkes gelsin, kitapları alsınlar, okusunlar. 1 lisan 1 insan derler ya 1 kitap da bir kültürdür.” 



‘Resmi açılışımız yarın olacak’


Yayınevi görevlisi Enes Akça fuarla ilgili ‘Gerçekten safir kolejine teşekkür etmek gerekir böyle bir organizasyonu düzenlediği için. Resmi açılışımız yarın olacak. Düzce halkı şimdiden gelmeye başladı onlara da teşekkür ediyorum. Bu fuar Düzce’de okuma yazma anlamında daha çok gelişecektir. İnsanlar kitapları daha çok sevecektir.’ dedi.  



‘Safir Koleji’nin böyle bir öncülük yapması inşallah diğer okullara da örnek olur’


Eymir Yayın Grubunun Sahibi aynı zamanda Çıtıyla Pıtı kitabının yazarı Özgür Eymir kitap okuma oranının artması ile suç oranının da azalacağını söyleyerek konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

“Düzce’de ilk defa böyle güzel bir organizasyonun yapılması gerçekten ciddi bir öncülük. Hiçbir zaman bir kolej tarafından eğitime bu kadar destek verilmemişti. Yaklaşık 47’nin üzerinde katılımcı, 100’e yakın da yayınevinin katıldığı bir fuar. Bizim yayınevimizin 9 yazarı burada olacak. Okuyucularıyla buluşacak. Diğer yayınevlerinde ki arkadaşlar da yazarlarını getiriyor. Ben Türkiye’nin birçok yerinde çalışmalar yaptım birçok kurumsal yerlerle çalıştım ama Safir Koleji’nin böyle bir öncülük yapması inşallah diğer okullara da örnek olur. Bu olayı valilik, belediye daha da desteklerse gerçekten kaliteli bir eğitim anlayışının ortaya çıkacağını düşünüyorum. Böyle bir fırsat kimsenin eline geçmez. Onun için de ayrıca Safir Koleji’ne teşekkür ediyorum. Bu fuarın devam etmesi Türkiye’de olsun Dünya’da olsun en büyük sorunlardan bir tanesi okuma alışkanlığının olmaması. Okuma alışkanlığı olmadığında da suç oranın fazlalaşmış olması. Bugün Düzce’ye bakıyoruz okuma sıralamasında sonlarda geliyor.  Bu da sınav sonuçlarına yansıyor. Yani bu fuarın en büyük katkılarından bir tanesi bilinci bir nesil yetiştirmek. Okuma alışkanlığını artırmak. Böyle bir şey organize etmeleri gurur verici bir şey. Düzce Halkı’na söylemek istediğim sahip çıksınlar.”

Haber: H. DURNA