Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre, Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor.  Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın Trakya Bölgesi'ni etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği tahmin edilirken, etkili olacak sağanak yağışlar Batı Karadeniz Bölgesi’nde de etkisini gösterecek.

Salı günü Karadeniz'in orta kesiminde zaman zaman sağanak yağışların görülmesi beklenirken, Doğu Anadolu'da Kars, Ardahan, Ağrı, Hakkari, Van illerinde de sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Sıcaklıklar 6 ila 8 derece düşecek

Çarşamba günü Trakya, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz'de etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışlar, perşembe günü Kuzey Ege, İç Anadolu bölgelerini de etkisi altına alacak. Çarşamba günü etkili olması beklenen yağışlarla beraber sıcakların 6 ila 8 derece düşeceği tahmin ediliyor.

Cuma günü ise Karadeniz Bölgesi'nin tamamında gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Adana, Mersin civarında da yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonunda ise yağışlar Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde yoğunlaşırken, Pazar günü Trakya, Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinin kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Haber: S. AYAN