Düzce’de doktor eksikliğine dair şikayetler bitmek bilmiyor. Romatizma hastası eşinin, Düzce’de tedavi edilmediğini ve Bolu’ya sevk edildiğini belirten Göksenin Mazlum, yetkililerin seslerini duymasını istedi. Bolu’ya gidip gelmek zorunda olmaktan şikayetçi olduklarını söyleyen Mazlum, doktor eksikliğinin Düzce’ye yakışmadığını ifade etti.
 
“Koskoca Düzce’de bu bölüm neden yok?”

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde eşinin tahlil sonucunu doktora gösterdikten sonra Bolu’ya sevk edildiklerini belirten Göksenin Mazlum, yetkililerin bir an önce meseleye el atmalarını istedi. Mazlum, şu ifadelerde bulundu:



“Eşimin tahlil sonucunu doktora gösterdik. Kendisi, “Bu hastalıklara romatoloji bölümü bakıyor, sizi Bolu’ya sevk edeceğim.” dedi. Bu da beni rahatsız etti. Koskoca ilimizde bu bölümün doktoru olmaması beni kırıyor. Yetkili birimlerimiz bu meseleye bir an önce el atmalı. Bizi başka illere sevk etmesinler. Özel hastanelerde de yok doktor. Gitsek de orada fiyatlar yüksek geliyor. Bir an önce İl Sağlık Müdürü’müzün öncelik almasını rica ediyoruz.”
 


“Öncü Haber aracılığıyla sesimi duyurmak istiyorum”

İl Sağlık Müdürlüğü’ne gitmediklerini ve Öncü Haber aracılığıyla sesini duyurmak istediğini söyleyen Göksenin Mazlum, şöyle konuştu:

“İl Sağlık Müdürlüğü’ne gitmedik şikayet etmek için. Gitseydim belki onların önerileri olacaktı. Ben, Öncü Haber aracılığıyla sesimi duyurmak istedim. Milletvekillerimiz neden duyarlı olmuyorlar? Üç tane milletvekilimiz var. Düzce’de çok fazla eksik var. Sesimizi çıkaramıyoruz.”

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde de bölümün olmadığını aktaran Göksenin Mazlum, şöyle devam etti:

“Dün öğleden sonra sevk edildik. Dahiliye doktoru bizi Bolu’ya sevk etti. Bu hastalık orada inceleniyor dedi. Burada üniversite hastanesinde de yok dedi. Üniversite ne işe yarıyor? Kapatalım üniversiteye, kapısına kilit vuralım.”
 
 “Acillerde yetişkin ile çocuğa aynı doktor bakmamalı”

Düzce’de genel olarak doktor sıkıntısının yaşandığını söyleyen Göksenin Mazlum, şu ifadelerde bulundu:

“Sadece Romatoloji bölümünde değil sorun. Akrabam kaza yaptı, üniversite hastanesinde bir tane doktor vardı. Hastanenin acilinde tüm bölümlerin doktoru olmalı. Bir tane var. O da ağrı kesici yazıp yolluyor eve. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin sıkıntısı daha büyük. Hastanenin acili çok kötü. Gizli çekim yapacağım ama suç teşkil ediyor. Acile gittiğimizde çocuğa da yetişkine de aynı doktor bakıyor. Çocuk ile yetişkin aynı gözlem odasında yatıyor.”
 
“Yetkililer bu konuyla ilgilensin”

Romatoloji bölümünün romatizmal hastalıklarla ilgilendiğini belirten Göksenin Mazlum, Bolu’ya gidip gelmelerinin kendilerine eziyet olacağını söylerken sözlerini yetkililere seslenerek noktaladı. Mazlum, şunları söyledi:
“Romatoloji bölümü, romatizmal hastalıklara bakıyor. Bolu’ya gitsek perişan olacağız. Belki tahlil yapılacak, bugün git yarın gel olacak. Bizim burada üniversite ve devlet hastanelerimiz varken il dışına gönderiliyoruz. Yetkililere sesleniyorum buradan. Bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz. Belki de bilgileri var ama yukarıdan gelecek emirleri bekliyorlardır. Herkese saygı duyuyorum.”

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: C.A.KUŞ