İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er,  Emelilikte Yaşa Takınlan (EYT) vatandaşlar konusunda hükümet yetkilileriden gelen olumsuz açıklamalar üzerine yazılı bir değerlendirmede bulundu.

Son yapılan açıklamalar ile yaklaşık 1 milyon EYT’linin seçimde kendilerine vaat edilenlerin gerçekleşmemesi nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadığını savunan İl Başkanı Er, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bütçe açığının dengelenmesi taraftarıyız"
"Yapılan çalışmalara göre yaş şartının kaldırılması durumunda hemen emekli olabileceklerin yıllık maliyetlerinin 26 milyar lira olacağı hesaplanmaktadır. Biz de İYİ Parti olarak; elbette, Sosyal Güvenlik Kurumumuzun ve Devletin Bütçe yapısının sağlıklı çalışması ve bütçe açığının dengelenmesi taraftarıyız. Fakat seçimlerde verilmiş sözler, devletin en önemli gelir kapısı olan vergi söz konusu olduğunda kamuoyunda oldukça popüler olan firmalarin silinen vergi borçları, itibardan tasarruf olmaz ilkesi çerçevesinde yapılan ve çoğu zaman lükse kaçan kamu harcamaları göz önüne alındığında, sadece EYT düzenlemelerinin kamuya ekstra bir yük getireceği açıklaması bizlere tutarlı gelmemek, adalet kavramı noktasında kafalarda soru işaretleri oluşturmaktadır.

"Adil ve hakkaniyetli bir çözüme Türk halkı inandırılmalıdır" 
İYİ Parti'nin polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireler gibi devlet memurları için yaptığı TBMM'deki 3600 ek gösterge yasa teklifinin AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildiğini bildiren Er, şunları kaydetti: "Bu durumu kamuyounun bilgisine sunuyor ve bu hususun da seçimlerde vaat edildiği üzere neticelendirilmesini bekliyoruz. Şu bilinmelidir ki, devlet hepimizin devletidir. Tassaruf yapılacak ise veya bütçe açıkları gündeme taşınacaksa bu sürekli olarak işçinin, emekçinin ve memurun özellikle de kazanılmış hakları üzerinden yapılmamalıdır daha adil ve hakkaniyetli bir çözüme Türk halkı inandırılmalıdır. Seçimden seçime vaatlerle oyalanan bir ülkenin vatandaşı değil, hakkı ile adil ve mutlu yaşayan bir ülkenin vatandaşı olarak ulusumuzu refah içerisinde yaşatmak en başta iktidarın sorumluluğudur. Bu nedenle gerek EYT gerekse de 3600 ek gösterge ile alakalı iktidar kanadının bir an önce somut adımlar atmasını ve mağduriyetleri bir an önce gidermesini zaruri bir husus olarak görüyor, kamuyounun gündeminde tutabilme adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğimizi başta Düzceli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm halkımıza bildirmek istiyoruz."